Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Υδραίου-Μεταλληνός στις επετειακές εκδηλώσεις Δήμου Μπαρ Μαυροβουνίου

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμαρχου  του Μπαρ, Dr.Zoran Srzentic,   η  Δήμαρχος  Κεντρική Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,   Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος  του Δ. Σ  Δημήτρης Μεταλληνός, επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα την πόλη Μπαρ   της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου,  προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, το 1944.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας,  έχει  υπογράψει  το 2017,   σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας,  με την πόλη του Μπαρ,  με σκοπό   την  ανάπτυξη σχέσεων στον τομέα του Τουρισμού,  με έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό.  Την ανάδειξη και προώθηση κοινών πολιτισμικών στοιχείων.  Την ενίσχυση των ιστορικών δεσμών που συνδέουν την Κέρκυρα με το Μπαρ. Την πραγματοποίηση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών  αθλητικών ανταλλαγών  κ.λ.π.

Να προσθέσουμε  ότι το Μαυροβούνιο  είναι μέλος του Δικτύου βαλκανικών πόλεων Β40 Balkan Cities Network,  που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2021 στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και της συνεργασίας των μελών του, στους τομείς της οικονομίας, της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και του πολιτισμού.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και  ο Δήμαρχος του Μπαρ Zoran Srzentic, συμφώνησαν να  συνεχίσουν  τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο Δήμων,  με έμφαση σε θέματα τουρισμού –  πολιτισμού.

Τέλος  η κ. Υδραίου,  προσκάλεσε τον Δήμαρχο του Μπαρ  να επισκεφτεί  την Κέρκυρα  στις 21η Μαΐου,   στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου .

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!