Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Υπ. Υγείας: Παράταση έξι μηνών στις συμβάσεις επικουρικών και συμβασιούχων του ΕΣΥ

Παρατείνονται οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων του ΕΣΥ, όπως αναμενόταν και διέρρεε.
Ειδικότερα όπως δήλωσε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών υγείας, οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού θα παραταθούν για έξι μήνες ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία και σε όλες τις μονάδες υγείας του δημοσίου συστήματος.

Ειδικότερα,  πρόκειται για μία απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στο σύστημα υγείας οι χιλιάδες επικουρικοί και συμβασιούχοι, για να συνεχίσουν να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν σήμερα και ειδικά τώρα που ξεκινά να χαλά ο καιρός και είναι άγνωστο πως θα εξελιχθεί η πανδημία.

Η παράταση που αναμένεται να νομοθετηθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Υγείας, θα αφορά στο επικουρικό προσωπικό αλλά και τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν από τον Οκτώβριο του 2021 έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2021.

Η απόφαση της κυβέρνησης πάντως θα αφορά τόσο γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και διοικητικούς και λοιπό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από 31/10/2021 έως τέλος Μαΐου του 2022 λήγουν οι συμβάσεις περίπου 21.000 εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.

Συγκεκριμένα: Στις 31/10/2021 λήγουν οι συμβάσεις για 1600 Επικουρικούς, στις 31/12/2021 λήγουν 6000 Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), στις 25/02/2022 λήγουν 3400 του ΟΑΕΔ και τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022, λήγουν άλλες 10.000 συμβάσεις επικουρικών.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!