Quantcast
SLIDERΔιεθνή νέα

“Υστατο χαίρε” στην Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (live)

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, τελείται αυτήν την ώρα η κηδεία, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της  Μ.Βρετανίας.
Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι (2.000 άτομα) από όλον τον κόσμο βρίσκονται εκεί. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.Η αστυνομία έχει σχεδιάσει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αυστηρότερα από εκείνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που διοργανώθηκαν στο Λονδίνο.Πρόκειται για την πρώτη κηδεία δημοσία δαπάνη ύστερα από εκείνη του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.

Η πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε με τη συνοδεία της βασιλικής οικογένειας από το Westminster Hall. Το φέρετρο της Βασίλισσας μεταφέρθηκε στο State Gun Carriage, έξω από τη Βόρεια Πόρτα του κτιρίου προς το αβαείο, διασχίζοντας το New Palace Yard και την πλατεία του Κοινοβουλίου. Η διαδρομή κράτησε περίπου οκτώ λεπτά, με 142 ναύτες του Βασιλικού Ναυτικού και έξι αξιωματικούς να σύρουν την άμαξα.Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ακολούθησαν πεζή ο βασιλιάς Κάρολος, τα αδέλφια του πρίγκιπας Άντριου, πρίγκιπας Έντουαρντ και πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι.

*To live του SKYNEWS

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!