Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 την Πέμπτη και στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 3.

Σοβαρά τραυματισμένος 38χρονος Γερμανός μετά από βουτιά στο Canal d’ amour

Μάλιστα περιλαμβάνει και τα Ιόνια νησιά και στην Κέρκυρα.
Όπως κάθε χρόνο η έκδοση του χάρτη στοχεύει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο η προετοιμασία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες, ευρείες συσκέψεις από τις αρχές του έτους στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη φετινή αντιπυρική περίοδο βασίζεται, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, βασίζεται στο νέο δόγμα Πρόληψη, Προετοιμασία/Ετοιμότητα σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση στα έκτακτα συμβάντα ενώ στόχος της εντατικής και έγκαιρης προετοιμασίας, που φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ, είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και ο βέλτιστος συντονισμός, με σκοπό την ακόμη πιο αποτελεσματική συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων: Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, ΕΚΑΒ, Δασικών Υπηρεσιών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εθελοντών.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!