Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Φιλαρμονική Σκριπερού: «Πάντα θα μας εμπνέει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη»

Μια συγκινητική ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού για την μεγάλη απώλεια του παγκόσμιου φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. 
Μαλιστα, μεταξύ των άλλων γίνεται αναφορά και στη συναυλία της Φιλαρμονικής με έργα του Μίκη, τι 2010.

Η ανακοίνωση 

“Ο άνθρωπος που με το μουσικό του έργο συνδέθηκε με τους αγώνες του λαού στις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, παγκόσμιος μουσικοσυνθέτης, συγγραφέας και αγωνιστής δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Το τεράστιο έργο που αφήνει κληρονομιά θα δηλώνει πάντα και παντού τη συνεχή παρουσία του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη μουσικής  από όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα και χορωδιακή εκκλησιαστική, έως μουσική για αρχαίο δράμα, θέατρο, κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι και μετασυμφωνικά έργα.  

Από τα μεγάλα του επιτεύγματα θεωρείται το γεγονός ότι έφερε την ποίηση στα πλατιά λαϊκά στρώματα και την έκανε βίωμα για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που τραγούδησαν  τον  «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου μέχρι το επικό «Canto General» (Γενικό Άσμα) του Πάμπλο Νερούδα αλλά και τα μελοποιημένα από τον ίδιο έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών όπως: Σαπφώ,  Σολωμός,  Κάλβος,  Καβάφης,  Σεφέρης,  Ελύτης,   Σικελιανός,  Λειβαδίτης,  Αναγνωστάκης,  Καββαδίας, Ελευθερίου,  Γκάτσος,  Λόρκα,  Μπέρναρντ Μπίαν κτλ.

Αρκετά από αυτά τα έργα του ερμήνευσε και η μπάντα του Φιλαρμονικού μας Συλλόγου σε Συναυλία-Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη το καλοκαίρι του 2010 και όχι μόνο, τιμώντας τον και συμβάλλοντας στη διάδοσή τους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του υποσχόμενοι πως το έργο του θα μας εμπνέει πάντα.

«Άξιος εστί»!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!