Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητικά αγωνιστικά ραντεβού για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Ξεκίνησε η πορεία στην Κέρκυρα (pics-video)

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 στην Κέρκυρα η πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία – κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν να αποσυρθεί το εν λόγω το νομοσχέδιο, ενώ έχουν ήδη συνυπογράψει κοινή απόφαση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην πανελλαδική συνάντηση συντονισμού που είχαν τον Δεκέμβριο και τώρα συνεχίζουν με Γενικές Συνελεύσεις, με τα σημερινά συλλαλητήρια, αλλά και καταλήψεις σχολών σε άλλες περιοχές της χώρας, σε συντονισμό με εκπαιδευτικά σωματεία και άλλους πανεπιστημιακούς φορείς, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το μήνυμα των φοιτητών είναι ξεκάθαρο «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!»  για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι φοιτητές απαιτούν αναβάθμιση των σπουδών τους, πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές».

Στο συλλαλητήριο δίνουν το παρών φοιτητές, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί.

ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ: «Αγωνιζόμαστε για ένα πανεπιστήμιο δωρεάν και δημοκρατικό»

Μήνυμα συσπείρωσης και αντίστασης προς τους Πανεπιστημιακούς, όχι μόνο προκειμένου να μην παρακαμφθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και ιδρυθούν μη κρατικά ΑΕΙ στη χώρα, αλλά για να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές των αγωνιστικών διεκδικήσεων απέναντι στις όποιες κυβερνητικές πολιτικές που εγκαθίδρυσαν στην χώρα τις μνημονιακές ρυθμίσεις, τις πρακτικές λεηλασίας των δημόσιων αγαθών και της φτωχοποίησης του λαού προς όφελος των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, απευθύνουν στην Κέρκυρα οι σύλλογοι καθηγητών και δασκάλων.

 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κέρκυρα: Αυτοκίνητο σταμάτησε στη Γαρίτσα παρενοχλώντας μαθητή Γυμνασίου – Την καταγγελία διερευνά η ΕΛ.ΑΣ.
 
 
 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!