Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά Κέρκυρα – Μάχη να μην καούν σπίτια (upd) – Δηλώσεις Μαχειμάρη – Προσφορά εθελοντών

Τιτάνια μάχη δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις αυτήν την ώρα (09:42) στη Βόρεια Κέρκυρα στο πύρινο μέτωπο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή Λούτσες – Άνω Περίθεια. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βορρά Γ. Μαχειμάρη, η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στο υψηλό σημείο ωστόσο τόσο η πυροσβεστική όσο και τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού.Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όπως δήλωσε στο @kerkyrasimera ο δήμαρχος, ενώ παρουσίαζε ύφεση η φωτιά έως τις 4:00 τα ξημερώματα, άλλαξε η διεύθυνση των ανέμων με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση. Δίνεται μάχη να μην πλησιάσει τα σπίτια στις Λούτσες, Άνω Περίθεια, Λαύκι.

Φωτιά – Κέρκυρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Μεγάλη προσφορά εθελοντών

Πάρα πολλοί είναι οι άνθρωποι της περιοχής κυρίως της Βόρειας Κέρκυρας που θέλουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο ενώ δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα προς το @kerkyrasimera και την εφημερίδα μας. Οι εθελοντές ρωτούν τι μπορούν να κάνουν προκειμένου να προσφέρουν πάσα βοήθεια. Σύμφωνα με τον κ. Μαχειμάρη, η κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη, όμως με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

  • Δεν πρέπει να φορούν ρούχα παραλίας αλλά να είναι καλυμμένα τα σώματα τους, κυρίως εκείνων που πλησιάζουν στη φωτιά για να βοήθησουν
  • Θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες των Πυροσβεστών για να διευκολύνουν το έργω των δυνάμεων κατάσβεσης και όχι να το δυσχεραίνουν άθελά τους και εν αγνοία τους.
  • Θα πρέπει τα οχήματα τους να τα σταθμεύουν μακρυά από το μέτωπο της φωτιάς και με κατεύθυνση προς την έξοδο, ώστε σε κάθε κίνδυνο να μπορέσουν να απομακρυνθούν αμέσως.
  • Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επικοινωνούν με του αντιδημάρχους Βόρειας Κέρκυρας και με τις υπηρεσίες του Δήμου που είναι διαθέσιμες στον κόσμο και’ όλη τη διάκρεια του 24ωρου όπως και το τηλέφωνο του ίδιου του ΔΗμάρχου, όπως δήλωσε στην εφημερίδα.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!