Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους – Τους 600 βαθμούς φτάνει η θερμοκρασία

Απίστευτες είναι οι θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στο εσωτερικό του Euroferry Olympia μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο στην Κέρκυρα.

Μικρές εστίες φωτιάς συνεχίζουν να υπάρχουν στο πλοίο Euroferry Olympia στην Κέρκυρα, ενώ οι έρευνες για τους 12 ανθρώπους που αγνοούνται είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η φωτιά που μαίνεται στο πλοίο δυσκολεύει τις έρευνες του Λιμενικού για αυτό τον λόγο συνδράμει και ειδική ναυαγοσωστική ομάδα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι περιμένουν να σβήσει κάπως η φωτιά για να επιχειρήσουν πάνω στο πλοίο.

Τεράστιες οι θερμοκρασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν γνώση της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο, το θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου είναι πολύ μεγάλο, καθώς επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 600 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει, επίσης, να υπενθυμιστεί ότι στις δεξαμενές του πλοίου φέρεται να υπάρχουν πάνω από 700 τόνοι καύσιμα.

Φοβούνται πιθανές εκρήξεις

Η φωτιά στην πλώρη σβήστηκε και συνεχίζει να καίει από τα μέσα του πλοίου έως την πρύμνη. Το πλοίο έχει προσδεθεί στα ρυμουλκά οπότε είναι υπό έλεγχο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για πιθανές εκρήξεις. Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί είναι τοξική.

Με πληροφορίες in.gr

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!