Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Χίος: Καταγγέλλουν ότι αντιδήμαρχος σκότωσε σκύλο με το αμάξι και έφυγε

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας για αντιδήμαρχο στην Χίο, ο οποίος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του έναν αδέσποτο σκύλο, τον σκότωσε και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω είδηση έγινε γνωστή μέσα από επιστολή που έστειλε στο zoosos.gr, ο δικηγόρος Παύλος Τομάζος, εκπροσωπώντας τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου.

 

Όλα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου στις 19:15, όταν το αυτοκίνητο του αυτόπτη μάρτυρα προπορευόταν του αντιδημάρχου. Έπειτα, ο δεύτερος πραγματοποίησε προσπέραση με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον αδέσποτο σκύλο που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει μιλώντας στο enikos.gr η Πέπη Μπουσέ, μέλος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είδε τον σκύλο ή να μην αντιλήφθηκε την σύγκρουση. Τον τίναξε στον αέρα και ούτε που σταμάτησε να δει τι συνέβη», τόνισε η κ. Μπουσέ.

«Ο μάρτυρας και άλλοι περαστικοί σταμάτησαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως το ζώο ήταν νεκρό. Στη συνέχεια, ο αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την αστυνομία και ενημέρωσε για το περιστατικό. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι μπροστά στον μάρτυρα κάλεσαν τον αντιδήμαρχο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον σκύλο και υποστήριξε ότι «είχε ραντεβού και δεν προλάβαινε», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Μπουσέ το ραντεβού του δημάρχου ήταν προγραμματισμένο για τις 20:00 εκείνη την ημέρα και αφορούσε σε σύσκεψη της δημοτικής παράταξης. Μάλιστα, όπως υποστήριξε η ίδια ο αντιδήμαρχος δεν ενημέρωσε κανέναν για το εν λόγω συμβάν.

«Το αρμόδιο τμήμα του Δήμου σχετικά με τα αδέσποτα το ενημέρωσα η ίδια προσωπικά, κανείς δεν γνώριζε τίποτα για το συμβάν», είπε συγκεκριμένα κι ύστερα πρόσθεσε «κανονικά, σε περίπτωση τροχαίου με ζώο ο δράστης οφείλει να ενημερώσει είτε την αστυνομία είτε τον δήμο και στην περίπτωση αυτή δεν έγινε τίποτα από τα δύο».

Επιπρόσθετα, η κ. Πέπη Μπουσέ σχολίασε στο enikos.gr το πώς αντέδρασε στο άκουσμα της εν λόγω καταγγελίας υπογραμμίζοντας: «Ένιωσα αγανάκτηση και αηδία. Εντέλει αναρωτιόμαστε ποια είναι η αξία της ζωής κι αν τελικά αυτός που έχει το τιμόνι στα χέρι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει να είναι ο βασιλιάς του δρόμου».

Τέλος, η ίδια έκανε μία προσωπική έκκληση: «να συνετιστούν οι αρμόδιοι και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει».

Τι λέει ο δικηγόρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου

Για το συμβάν μίλησε στο enikos.gr ο δικηγόρος Παύλος Τομάζος, εκπροσωπώντας τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο της Χίου. Υπενθυμίζεται ότι η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της δικής του επιστολής.

«Ο σύλλογος με αφορμή το περιστατικό θέλει να τονίσει ότι ο νόμος δεν είναι αυστηρός σε αυτόν τον τομέα – δηλαδή στην εξ αμέλειας θανάτωση ζώων σε τροχαία ατυχήματα- επιθυμούμε την αυστηροποίηση του νόμου, καθώς εξακολουθεί σήμερα να θεωρείται η αξία της ζωής ενός ζώου κατώτερη από του ανθρώπου».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Η παράλειψη του Δήμου της Χίου να αναγείρει καταφύγιοέχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν απροστάτευτα τα αδέσποτα στον δρόμο θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τις δικές τους ζωές αλλά και των οδηγών».

Τέλος, ο κ. Τομάζος διευκρινίζει πως «ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής αλλά ζητά εν γένει την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων».

Προσοχή σκληρές εικόνες

πηγή: enikos.gr 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!