Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Χειμώνας και πάλι το τριήμερο στην Κέρκυρα

Hλιοφάνειες, συννεφιές, ολίγη Αφρικάνικη σκόνη και με μικρά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα σε ανοιξιάτικες πάντως διαθέσεις, το Σ/Κ/Δ όμως οι διαθέσεις θ’ αλλάξουν και μια μεταβολή σχετικά χειμωνιάτικη, θα φέρει σημαντική μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, αλλά με ήπια και ισορροπητική είσοδο μετά, στη νέα εβδομάδα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως 20 βαθμούς Κέλσιου !! 

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/04: Πολύ άστατος και ψυχρός καιρός προβλέπεται για το Σάββατο. Η συννεφιά θα είναι αυξημένη στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και θα δίνει βροχές ή μπόρες και χαλαζοπτώσεις, φαινόμενα που κατά περιόδους Μικρά και μεγάλα ανοίγματα θα υπάρχουν, κυρίως στα παράλια και τα πεδινά. Η σκόνη από την ατμόσφαιρα θα έχει εκτοπιστεί. Από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι, έχοντας ένταση έως περίπου 5-6 bft κατά περιόδους. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16oC και τη νύχτα θα πέσει τους 8oCστα πεδινά και παραθαλάσσια, από 12oC έως 5oCστα ορεινά. Υψηλή θα είναι η υγρασία. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 03/04: Με άστατο καιρό θα ξημερώσει η Κυριακή, καθώς αναμένονται νεφώσεις με μπόρες κατά τόπους αλλά μέσα στη μέρα θα βγει ήλιος και από το βράδυ θα ξανακλείσουν συννεφιά. Οι άνεμοι θα φυσούν από Δυτικές κυρίως διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 3-4 bft, έτσι καθαρίζοντας εντελώς την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα υπερβεί τους 16oCκαι τη νύχτα θα πέσει τους 9oC σε παραλιακές και πεδινές περιοχές, από 13oC έως 5oC σε ορεινές. Υψηλά θα κυμαίνεται η υγρασία. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 04/04: Η Δευτέρα θα ξημερώσει με αραιές νεφώσεις, ωστόσο γρήγορα η συννεφιά θα πυκνώσει. Δεν αποκλείεται από το πρωί μέχρι και το απόγευμα να βρέξει κατά τόπους με ασθενείς ή μέτριες εντάσεις. Από αργά το απόγευμα ο καιρός αναμένεται να είναι μουντός. Οι άνεμοι θα γίνουν Βόρειοι έως 3Bf και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει του 16°C και την νύχτα θα πέσει τους 10oCστα πεδινά και τα παραθαλάσσια, από 13oCέως 6oC στα ορεινά.

Νικόλαος Σ. Βλάχος. Ερασιτέχνης μετεωρολόγος / Διαχειριστής του ιδ. μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, Β. Κέρκυρας. (http://pantokratoras-kerkyra.meteoclub.gr)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!