Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Χορωδία Ευρωπούλων: Από το παλάτι ταξιδέψαμε … με μελωδίες από τα παλιά

Την αποψινή ζεστη βραδια του Αυγούστου, στο περιστύλιο των παλαιών ανακτόρων, επέλεξε η χορωδία Ευρωπουλων Ι. Καποδιστριας να χαρίσει ένα μουσικό θέαμα που μέσα σε αυτους τους δύσκολους καιρούς, προσέφερε μελωδικές στιγμές.

 

Επ’ αφορμή των γεγονότων που συγκλονίζουν την χωρα μας, ο πρόεδρος της χορωδίας, Νίκος Τόμπρος, ευχαρίστησε θερμά τους πυροσβέστες, τους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων κ. Μ. Υδραίου, ο αρχιεπισκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στην Κέρκυρα, κ. Αλτουβας και η αντιδημαρχος πολιτισμού κ. Χρυσουλα Τόμπρου, η οποία συνέβαλε δυναμικά στην οργάνωση της αποψινής βραδιάς.

Την αυλαία άνοιξαν οι χορωδοί με το τραγούδι «Κάνε το δάκρυ σου χαρα» σε μουσική του Μ. Χατζηδάκι και στίχους του Ν.Γκατσου. Θερμο χειροκρότημα έλαβε και το ξακουστό τραγούδι «Σ’αυτην την γειτονιά» σε μουσική του Μ. Θεοδωρακη και Σολίστ τον Παντελή Κοντό. Μετά το πέρας του Α’ μέρους, τιμήθηκε για την χρονια προσφορά του από την κυρία Υδραίου και την κυρία Χρυσουλα Τόμπρου, ο Επίτιμος Πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, Γιάννης Πιερρης.

 

Την χορωδία πλαισίωσαν η Κερκυραϊκή Μαντολινάτα, η Λίζα Γιαννακοπουλου στο πιάνο, ο Κώστας Καββαδίας και η Λυδία Βρυώνη στις κιθάρες, ο Γιώργος Σούκας στο μπουζούκι, η Δήμητρα Καρμπουρη στο φλάουτο και η Λια Κολυτα/ Παντελής Κοντός ως solist με την Αρτεμις Πουλημένου στην διεύθυνση της χορωδίας.

Την παρουσίαση της αποψινής βραδιάς επιμελήθηκε  η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μαρίνα Μοσχάτ.

ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΑΝΤΑΣΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!