Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Ρουμελιώτης: Γιατί θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ρόδη Κράτσα

Αγαπητές φίλες,

Αγαπητοί φίλοι,

Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή η πρόταση της κας Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Είναι μεγάλη η τιμή να ενώσω τις δυνάμεις μου με αυτές της κας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και πρώην Αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένα πολιτικό πρόσωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και ελπίδα, για τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, που ακούει τις ανησυχίες όλων χωρίς διακρίσεις κ Η αφοσίωσή της στο Ιόνιο είναι εμφανής από τη στάση ζωής της και την δράση της, ενώ το ευρωπαϊκό της προφίλ και η δράση της δίνουν φτερά στο νησί μας. Είναι γνωστή για την υποστήριξή της προς τους νέους και ιδιαίτερα στις γυναίκες, ενώ η στάση της στην πολιτική είναι ξεκάθαρη -με αρχές και ήθος- μαχητική και ενωτική δίχως να καταφεύγει σε εύκολες απαντήσεις και ανεδαφικές υποσχέσεις για να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους, αλλά παραμένει ακλόνητη στις αξίες της και στην ειλικρινή σχέση με τους πολίτες.

Δηλώνω ιδιαίτερα χαρούμενος που μακριά από κριτήρια οικογενειοκρατίας και νεποτισμού που χαρακτηρίζουν ακόμα την πολιτική ζωή του τόπου, μου εμπιστεύτηκε παρά το νεαρό της ηλικίας μου (23 ετών) μια θέση στο ψηφοδέλτιο ανάμεσα σε ικανούς, άξιους και έμπειρους συνυποψηφίους. Έμπρακτα, δίνει βήμα στη νέα γενιά, στο αύριο αυτού του τόπου! Στο δικό σας αύριο, στο δικό μας μέλλον!

Αγαπητές φίλες,

Αγαπητοί φίλοι,

Με μοναδική παρακαταθήκη τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά που διδάχθηκα από τους εξαίρετους γονείς μου και του δασκάλους μου, χωρίς πολιτική «προίκα», αποφάσισα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», αναλαμβάνοντας ευθύνη που μου αναλογεί σ΄αυτόν τον αγώνα, σ΄αυτό το κάλεσμα!

Ο αγώνας της καθημερινότητας, οι προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις του καθενός, δεν μας φέρνουν συχνά κοντά.

Στη δική μας περίπτωση, εκείνο όμως που μας φέρνει κοντά – και θα μας φέρνει πάντα – είναι η αγάπη μας για την Κέρκυρα.

Τα όνειρα και οι στόχοι μας, για να πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Μας ενώνει πάνω από όλα η αγωνία μας για το μέλλον, το ενδιαφέρον μας να δώσουμε στην αγαπημένη μας Κέρκυρα, στις κωμοπόλεις μας και στα χωριά μας, περισσότερο λάμψη, ακτινοβολία, εξωστρέφεια, ελκυστικότητα, στους συμπολίτες μας να ενισχύσουμε το εισόδημα, να βελτιώσουμε τους όρους ασφάλειας και ποιότητας ζωής.

Το Ιόνιο να συνεχίζει να ανοίγει τις πόρτες του στις προκλήσεις του μέλλοντος και να κερδίσει τον δρόμο της Ανάπτυξης και της Προόδου.

 

Αγαπητές φίλες,

Αγαπητοί φίλοι,

Αυτές οι εκλογές είναι συνυφασμένες με τις προκλήσεις του μέλλοντος και τις απαντήσεις που θα δώσουμε!

Καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε ευθύνη. Ας ενωθούμε σε έναν κοινό σκοπό αφήνοντας πίσω τις διαφορές, για να υλοποιήσουμε έργα που θα αλλάξουν το πρόσωπο της περιοχής μας, ανεβάζοντας τον δείκτη ποιότητας ζωής στο νησί και σε ολόκληρο το Ιόνιο. Δεν είναι απλά μια ευκαιρία – είναι μια υποχρέωση. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε τίποτα λιγότερο από το καλύτερο για τον τόπο μας. Κάθε πρωτοβουλία που φέρνει πρόοδο και ανάπτυξη πρέπει να υποστηριχθεί από όλους μας.

Υπόσχομαι, ό,τι Μαζί, θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε το παρόν, Μαζί θα δημιουργούμε το μέλλον!

Βιογραφικό σημείωμα

 

Γέννηση – Παιδικά χρόνια

  • Ονομάζομαι Χρήστος Ρουμελιώτης. Είμαι 23 ετών, γεννήθηκα στη Κέρκυρα  και μεγάλωσα στη Λευκίμμη.

 

Σχολική εκπαίδευση

  • Φοίτησα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ριγγλάδων, γυμνάσιο και λύκειο στη Λευκίμμη.
  • Το 2017-2018 στο λύκειο, εκλέχτηκα πρόεδρος της 5μελούς επιτροπής του τμήματός μου.

 

Ακαδημαϊκά χρόνια

  • Το 2018 εγγράφομαι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και βραβεύομαι από το Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας για την εισαγωγή μου στη πολυτεχνική σχολή.
  • Το έτος 2020 αναλαμβάνω την τοπική διοργάνωση του ΣΦΗΜΜΥ 12 (Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών).
  • Το έτος 2020 εγγράφομαι μέλος του ΙΕΕΕ (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και αναλαμβάνω καθήκοντα στο τοπικό παράρτημα IEEE Student Branch UoWM. Το 2021 εκλέγομαι πρόεδρος. Την ίδια χρονιά, επιλέγομαι με την Χρύσα Τσιμπέρη ως Ambassadors της Πρωτοβουλίας Επιχειρηματικότητας του ΙΕΕΕ για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Συγκροτούμε τη δράση Innovation for Health 2021 (Wei4H) η οποία διακρίνεται Πανευρωπαϊκά ανάμεσα σε 32 παρόμοιες δράσεις της πρωτοβουλίας επιχειρηματικότητας του ΙΕΕΕ Region 8, λαμβάνοντας εύφημο μνεία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
  • Το 2021 δραστηριοποιούμαι εθελοντικά ως Junior Software Engineer στο εργαστήριο τεχνολογίας περιβάλλοντος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΠΔΜ.
  • Την ίδια χρονιά, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του τμήματος ΗΜΜΥ Δρ. Γεώργιο Χριστοφορίδη και 6 φοιτητές και Υπ. Διδάκτορες, ιδρύω το πρώτο IEEE Power & Energy Society Chapter στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με στόχο να αναπτύξει έρευνα και υλικό για έξυπνες μπαταρίες και συστήματα φόρτισης σε ένα flexibility energy market σε συνεργασία με την Protergia.
  • Τέλη του έτους 2021, συμμετέχω στο Ερευνητικό έργο NIMIA (Non-Invasive MS monitoring from a wearable In-Ear device based in AI platform) σε συνεργασία με το εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2022 λαμβάνω Ανταποδοτική Υποτροφία ως Ερευνητικό Μέλος σε θέματα που αφορούν ενσωμάτωση της τεχνολογίας Blockchain σε συστήματα ιχνηλασιμότητας αγροτικών προϊόντων, από το ΠΔΜ. Παράλληλαδημοσιεύωτοπρώτομου Paper/Book Chapter μετίτλο: A comprehensive survey of blockchain in IoT: Technological Solutions, Systems, Techniques.
  • Το 2022 ως μέλος ομάδας φοιτητών της πρότασης “KozaniPass: Έξυπνη κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς”, κατακτώτη 2η θέση στον φοιτητικό διαγωνισμό προγραμματισμού “Κοζάνη 2030: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη”.
  • Την ίδια χρονιά, το 2022 η ομάδα μου και εγώ, στη Θεσσαλονίκη για το NIMIA, κατακτάμε την 1η θέση στον 11ο Διεθνή Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ.
  • Είμαι τιμώμενο μέλος του IEEE UoWM Community και Oversight Committee.

 

Επαγγελματική διαδρομή

  • Το 2021 ιδρύω με τους Αναστάσιος Γαρίνης, Βασίλης Μπαλάφας και Ουρανία Κωνσταντινίδου την Gridustry, Blockchain Start-Up εταιρεία, και γίνομαι μέλος του Hellenic Blockchain Hub και του European Startup Universe.
  • Το 2022 ιδρύουμαι την Innovation Bee, εταιρεία λύσεων λογισμικού και παροχής υπηρεσιών ΤΠΕ.
  • Το 2022 η Gridustry επιλέγεται από τον επιταχυντή MIT Enterprise Forum 2022 και καταλήγει στις τοπ 10 start-ups από ένα σύνολο 300+ εταιρειών. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, η ομάδα της Gridustry μπαίνει στη λίστα Forbes 30 under 30.
  • Συνεργάζομαι με το τμήμα R&D της Protergia του ομίλου Μυτιληναίος.

 

Προσωπική Φιλοσοφία

Πιστεύω στη δύναμη της τεχνολογίας και στην αναζήτηση καινοτόμων λύσεων που μπορούν να επιφέρουν θετικές αλλαγές στον κόσμο. Με συνέπεια στη διαδικασία προόδου, τη γνώση και το πάθος μου, ελπίζω να συνεχίσω να συμβάλλω στη βελτίωση της κοινωνίας μας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!