Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς “κλικ” τη Δευτέρα – Η διαμαρτυρία των φωτογράφων (και) της Κέρκυρας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων καλεί τις ενώσεις και σωματεία φωτογράφων και όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους σε μαζικές κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Σύλλογος Φωτογράφων Κέρκυρας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Σύλλογος Φωτογράφων Κέρκυρας.

Μάλιστα το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  του κλάδου Σταμάτης Καταπόδης και ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου Γιώργος Κροκίδης θα προχωρήσουν σε δηλώσεις θέλοντας να ενημερώσουν τον κόσμο για τις εξελίξεις.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα από τις κατά τόπους ενώσεις και σωματεία, έχουν σκοπό να αρθεί η τροποποίηση της Κ.Υ.Α. υπ. αριθμό 8200/0-297647/2018, η οποία προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων.

Συμφωνα με το δελτίο τύπου: Η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών φωτογράφων είναι ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στο φωτογραφικό κλάδο. Με τις κινητοποιήσεις μας δεν διεκδικούμε από την κυβέρνηση χρήματα ή άλλη οικονομική βοήθεια. Ζητούμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Να διασφαλίσουμε το έργο των επαγγελματιών φωτογράφων. Συγκεκριμένα ζητάμε να αφαιρεθεί η φράση που προστέθηκε στην Κ.Υ.Α. και αναφέρει ότι η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!