Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Χώρος πολιτισμού το εγκαταλελειμμένο κτίριο των πρ. σφαγείων στο Μαντούκι

Το κτίριο των πρώην σφαγείων στο Μαντούκι  θα  ανακατασκευαστεί και θα μετατραπεί σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο χώρο πολιτισμού με πολλαπλές χρήσεις, αναβαθμίζοντας όλη την περιοχή.

Αυτό ανακοινώθηκε από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας με την επισήμανση ότι  «μια ακόμα ανοιχτή πληγή, κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για την Κέρκυρα».

Η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου με προϋπολογισμό 940.000 ευρώ υπογράφηκε την Τετάρτη από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Νίκου Καλόγερου.

«Το έργο είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος έχει συνέχεια, η δημοτική αρχή της Μερόπης Υδραίου προχώρησε στην υλοποίηση των μελετών, στην ωρίμανση του έργου και στη συμβασιοποίησή του», τονίζεται απο την πλευρά του δήμου.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία υπαίθριου χώρου για εκδηλώσεις, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο για τη φιλοξενία workshops και χώρο διοίκησης και αποθήκη. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο συμβασιοποιήθηκε και αποτελεί υποέργο του JUMP , που έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα INTERREG.

Σε δήλωση της, η Μερόπη Υδραίου ανέφερε: «Πιστεύω στη θετική δράση, στο θετικό μήνυμα. Για το έργο της ανακατασκευής των παλαιών σφαγείων στο Μαντούκι και της μετατροπής του σε χώρο πολιτισμού, συμβολή έχει και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Χτίζουμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε ότι θετικό βρίσκουμε.»

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!