Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα της ΛΑ.ΣΥ. για το Πολυτεχνείο – Εντυπωσιακή η στάση της “ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ”

Η Λαϊκή συσπείρωση του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 08/11/2022, ψήφισμα για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το ψήφισμα αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα μετά την απόσυρση του σχεδίου ψηφίσματος της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, που ήδη είχε δημοσιευτεί στα τοπικά ΜΜΕ. Ο εκπρόσωπος της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ζήτησε μόνο να προστεθεί στο ψήφισμά μας η κατάθεση στεφάνων, κάτι το οποίο και αποδεχθήκαμε.

Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν γνωστή η ώρα της απογευματινής συγκέντρωσης στην οποία θα καλούσαν το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και για αυτό δεν είχε συμπεριληφθεί στο ψήφισμα. Τελικά μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων τους αποφάσισαν κάλεσμα για τις 17 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο χώρο κάτω από το Εργατικό Κέντρο.   

Εντύπωση προκαλεί το κάλεσμα της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, που ενώ υπερψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα τελικά καλεί σε διαφορετικό χώρο για την συγκέντρωση μακριά από το Εργατικό Κέντρο και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.   

 

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος που ψηφίστηκε ομόφωνα:

 

«Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

 

Από τις μέρες που ο λαός και η νεολαία βγήκαν στο προσκήνιο, σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα στην χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και ξένα στηρίγματά τους, στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ. 

 

Από τις μέρες που οι φοιτητές, μαθητές, οικοδόμοι, απλοί άνθρωποι του λαού, προχώρησαν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου και με μεγάλες λαϊκές εκδηλώσεις και πορείες διαδήλωναν, κατά της χούντας, με συνθήματα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία».

 

Τα συνθήματα έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ που είχαν γραφτεί στις πύλες του Πολυτεχνείου και στα πανό που είχαν αναρτήσει στην πύλη του Πολυτεχνείου οι φοιτητές, παραμένουν επίκαιρα.

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της χούντας, διέψευσε όσους τότε υποστήριζαν ότι η «Χούντα είναι πανίσχυρη».

 

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ο λαός όταν παλεύει μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων καλεί τον Κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Κέντρο και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Επίσης αποφασίζει να τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ενώπιον του κτιρίου της Παλαιάς Νομαρχίας την Πέμπτη 17/11/2022 στις 11:00 π.μ.»

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!