Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για ΟΤΑ και άσυλο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για τη κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ., ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση του συνεχίζεται επί των άρθρων.
Νωρίτερα, με θετικές στη μεγάλη τους πλειοψηφία απόψεις, αλλά και με ενστάσεις και παρατηρήσεις, εμφανίστηκαν οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς που είχαν κληθεί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές να τοποθετηθούν επί του διυπουργικού νομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, έκανε λόγο για «ένα θετικό νομοσχέδιο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση και δείχνει ότι η νέα κυβέρνηση έχει γρήγορα αντανακλαστικά».
Παράλληλα, χαρακτήρισε θετική τη σύμπραξη παρατάξεων και στο ότι ο δήμαρχος θα προέρχεται από την πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών τονίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις των Δ.Σ. θα στηρίζονται σε καθαρούς και διαφανείς όρους. «Είναι πράξη δημοκρατίας και σεβασμός της λαϊκής βούλησης, η πρόβλεψη ότι σε περίπτωση που μια θέση δημάρχου μείνει κενή, θα ορίζεται ο νέος δήμαρχος μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της ίδιας παράταξης και όχι από άλλο συνδυασμό», ανέφερε ο κ. Πατούλης.
Μίλησε όμως και για εκκρεμότητες που πρέπει σύντομα να διευθετηθούν, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των πολιτών. Για «σημαντικό νομοσχέδιο απαραίτητο για τη κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δίνει το μήνυμα συνεργασίας και συνέργειας», έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!