Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στο 82% η συμμετοχή των δασκάλων στην απεργία – Πορεία ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Ένωσης Γονέων (video-φωτο)

Στο 82% έφτασε η συμμετοχή των δασκάλων της Κέρκυρας στη σημερινή πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ενώ στο 35% η συμμετοχή των καθηγητών της Κέρκυρας. 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 της Τετάρτης  η διαδήλωση του εκπαιδευτικού κόσμου της Κέρκυρας που απεργούν κατά της ατομικής αξιολόγησης. Την ίδια ώρα διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Τοπικά, στο πλευρό των εκπαιδευτικών ήταν η Ένωση Γονέων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, το Εργατικό Κέντρο, οι δημοτικές παρατάξεις που έδωσαν το “παρών” “ΛΑ.ΣΥ.” και “ΕΚΚΙΝΗΣΗ”, η υποψήφια βουλευτής και επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Ι.Ν. Α. Μπαλού, ο εκπαιδευτικός και γραμματέας της Τ.Ε. του ΚΚΕ, Γ. Μπορμπότης κ.α.

Η συγκέντρωση έγινε στα Γενικά λύκεια της Κέρκυρας και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης.

Η διαμαρτυρία και τα αιτήματα

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το νομικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης τους , το οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, η οποία  ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή με τους νεοδιόριστους Εκπαίδευσης Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου.

Επίσης οι δύο Ομοσπονδίες έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν όλοι σε όλες τις φάσεις της «αξιολόγησης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση: Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένει την  αντίδραση των αξιολογητών , των Συμβούλων Εκπαίδευσης, καθώς και τον αξιολογούμενων εκπαιδευτικών, εάν θα ακολουθήσουν τη “γραμμή” των συνδικαλιστικών οργάνων για συμμετοχή στην απεργία-αποχή, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά της απεργίας-αποχής.

Τα ονόματα των αξιολογούμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των αξιολογητών Συμβούλων Εκπαίδευσης έχουν ήδη αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  αξιολόγησης.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ καλούν όλους τους  εκπαιδευτικούς   που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης («αξιολογητές» και «αξιολογούμενους») να δηλώσουν τη συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!