Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, συναντήθηκε με την Μ. Εγγλεζοπούλου ο Α. Αυλωνίτης

Με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου συναντήθηκε εχθές ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Ο βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για σειρά ιδιαίτερα σοβαρών θεμάτων, όπως η υποστελέχωση, οι διακομιδές ασθενών και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κέρκυρας παραμένει μεγάλη και απαιτούνται σοβαρές ενέργειες και παροχή κινήτρων για να υπάρξει ανταπόκριση κάλυψης θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε μια νησιωτική περιοχή με έλλειψη στέγης, όπως η Κέρκυρα και στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου. Ζήτησε να ενημερωθεί για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, των Παθολογικών και Καρδιολογικών Κλινικών και του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος. Τέλος, ζήτησε τα συγκριτικά στοιχεία των διακομιδών από την Κέρκυρα προς άλλα Νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως Αθήνα και Ιωάννινα).
 
Τα σημαντικότερα προβλήματα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου εντοπίζονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η λειτουργία της οποίας καλύπτεται για την ώρα με μετακινήσεις γιατρών από τους Φιλιάτες και τα Ιωάννινα, λόγω μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών των δύο υπηρετούντων ιατρών και την λήψη άδειας πριν την κατάθεση παραίτησης του εναπομείναντος νεφρολόγου . Σύμφωνα με την κα. Εγγλεζοπούλου υπήρξαν ενέργειες της διοίκησης για κάλυψη των θέσεων, αλλά οι προκηρύξεις  μιας οργανικής θέσης και μιας επικουρικής απέβησαν άγονες, ενώ συνεχίζει να υφίσταται αίτημα για κάλυψη των κενών θέσεων κι εντείνονται οι συνεννοήσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας. Σύμφωνα επίσης με την κα. Διοικήτρια η Παθολογική και η Καρδιολογική Κλινική λειτουργούν οριακά μεν, χωρίς πρόβλημα δε, ενώ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, όπου έχει κατατεθεί αίτημα πρόσληψης δύο μονίμων και δύο επικουρικών ιατρών.

 
 
Αναφορικά με το θέμα των διακομιδών η κα. Εγγλεζοπούλου επιφυλάχθηκε να ενημερώσει τον βουλευτή, αφού αναζητήσει τα ακριβή στοιχεία και τέλος για το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου υπήρξε η ενημέρωση ότι με έγκριση του Υπ. Υγείας αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης ανακατασκευή ακινήτου του νοσοκομείου,  το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης του προσωπικού του Νοσοκομείου Κέρκυρας, προκειμένου να δοθούν πρόσθετα κίνητρα γι α την πρόσληψη γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες.

Γεγονός είναι ότι υπό τη διοίκηση της κας. Εγγλεζοπούλου έχει επέλθει, πλέον, κλίμα εργασιακής ειρήνης στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, για το οποίο ο κ. Αυλωνίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του. Το πλέον κρίσιμο όμως είναι το θέμα πρόσληψης γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού, για το οποίο το Υπουργείο Υγείας πρέπει να φροντίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα, καθώς το Νοσοκομείο Κέρκυρας εξυπηρετεί 100.000 μόνιμους κατοίκους και πολλαπλάσιους επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.

«Επειδή πρωτίστως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που εξυπηρετεί δεκάδες συμπολίτες μας, αλλά και οι Κλινικές και τα Τμήματα πρώτης γραμμής (Παθολογική, Καρδιολογική, Ακτινοδιαγνωστικό κλπ) χρειάζονται άμεση ενίσχυση το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ πρέπει να σταματήσουν να κωφεύουν στα αιτήματά μας για προσωπικό. Με τις δικές τους πράξεις, παραλείψεις και μεθοδεύσεις οδηγήθηκαν στην έξοδο πολλοί εξαιρετικοί γιατροί. Χρέος τους είναι να φροντίσουν να αναπληρώσουν το προσωπικό που έφυγε, να καλύψουν το οργανόγραμμα του μόνιμου προσωπικού και να προσελκύσουν ειδικευόμενους γιατρούς. Υπάρχουν τρόποι (με την παροχή κινήτρων στέγασης, συνεργασία κλπ), όπως αναδείχθηκε και από τη συζήτηση που είχα με την κα. Διοικήτρια του Νοσοκομείου, η οποία είχε την ευγενή καλοσύνη να με ενημερώσει διεξοδικά. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζω σταθερά, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της ανάδειξης των προβλημάτων, να πιέζω μαζί με τους πολίτες της Κέρκυρας για την εξεύρεση λύσης. Γιατί η παροχή αξιόπιστης υγειονομικής φροντίδας στα νησιά μας πρέπει να πάψει να αποτελεί πολυτέλεια»,  δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης μετά τη συνάντησή του με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!