Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

H Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ιονίων Νήσων με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

H Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ιονίων Νήσων με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη Το Σάββατο 20-6-2020 η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ιονίων Νήσων εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο Επαμεινώνδα Κατωπόδη, το Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Κούρκουλο και την Ταμία Μαρία Χυτήρη, πραγματοποίησε στη Κέρκυρα θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχoϊδη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο νησί.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η Ένωσή μας αρχικά καλωσόρισε τον κ. Υπουργό και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του. Στη συνέχεια από πλευράς μας αναπτύχθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των νησιών και συγκεκριμένα:
1) Ανάγκη μείωσης αποσπάσεων προς τα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Περιφέρειας μας και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στα νησιά μας.
2) Πλήρης κάλυψη των αστυνομικών, με υλικοτεχνικό εξοπλισμό ανάλογο των σύγχρονων αναγκών.
3) Ενίσχυση Υπηρεσιών που αστυνομεύουν περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη εγκληματικότητα κατά τους θερινούς μήνες (κυρίως Υπηρεσίες της Ζακύνθου και της Κέρκυρας) και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του αστυνομικού προσωπικού όλων των βαθμών, των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Ιονίων Νήσων, μέσω των τακτικών μεταθέσεων και τοποθετήσεων των νεοεξερχόμενων Υπαστυνόμων Β’.
4) Επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου για τους υπηρετούντες αστυνομικούς του νομού Κέρκυρας, καθόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία.
5) Ανέγερση ιδιόκτητων αστυνομικών μεγάρων για τους νομούς Κεφαλονιάς και Λευκάδας, για στέγαση των Υπηρεσιών έδρας των νομών, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής και θα συμβάλουν στην αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, του αστυνομικού προσωπικού. Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε στον Υπουργό η άμεση ανάγκη ανέγερσης κτιρίου για τη Δ/νση Αστυνομίας Λευκάδας, διότι το υπάρχον δεν πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες και προδιαγραφές αστυνομικού μεγάρου και στερείται του προβλεπόμενου αντισεισμικού σχεδιασμού δόμησης για σεισμογενής περιοχές, λόγω της παλαιότητάς του.
Ο κ. Υπουργός μας άκουσε με προσοχή, σημείωσε όλα τα παραπάνω αιτήματα μας, κρίνοντας τα δίκαια και ουσιαστικά και μας δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος σε ότι αφορά στην επιχειρησιακή δράση των Αστυνομικών Υπηρεσιών των νησιών της Περιφέρειας . Ειδικότερα, μας ενημέρωσε ότι αναφορικά με τις αποσπάσεις στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο αναμένεται να αποδεσμευτούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις που αποσπώνται και από την περιφέρεια μας, λόγω της πρόσληψης συνοριοφυλάκων και της τοποθέτησης τους στις εν λόγω περιοχές, επισημαίνοντας ότι, ήδη θα είχε ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός αλλά καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας.
Για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό μας γνώρισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα που περιλαμβάνει προμήθεια για όλους του αστυνομικούς, με υλικά απαραίτητα για την αποτελεσματικότερη επίτευξη της αποστολής τους. Σε ότι αφορά τις περιοχές που χρήζουν εντατικότερη αστυνόμευση λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δήλωσε ότι αποτελούν προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου και του Αρχηγείου και δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Λευκίμμης, στον Δήμο της Νότιας Κέρκυρας με 15 αστυνομικούς, οι οποίοι θα προστεθούν στην αστυνομική δύναμη της Κέρκυρας για μια ουσιώδη και ουσιαστική αστυνόμευση σε μια περιοχή που είναι αρκετά δύσκολη και εμφανίζει πολλά προβλήματα κυρίως κάθε καλοκαίρι. Επιπλέον μας γνώρισε, ότι εξίσου σημαντική κρίνεται και η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου. Έκρινε δίκαιο το αίτημα της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου για τους υπηρετούντες αστυνομικούς του νομού Κέρκυρας.
Στο θέμα του κτιριακού για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κεφαλονιάς και Λευκάδας, αναγνώρισε την ανάγκη απόκτησης ιδιόκτητων κτιρίων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής και μας διαβεβαίωσε ότι, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για παραχώρηση χρήσης οικοπέδου στο φορέα της αστυνομίας, άμεσα από το Αρχηγείο θα κινηθούν περαιτέρω ενέργειες για την ανέγερσή τους.
Η συνάντηση έκλεισε σε κλίμα φιλικό και εγκάρδιο και χαρακτηρίστηκε από πνεύμα αυξημένης αμοιβαίας κατανοήσεως».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!