Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H ΤUI Cruises για τον ελλιμενισμό του MeinSchiff 6 στην Κέρκυρα

Η TUI Cruises είναι η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας που ξεκίνησε ταξίδια στην Ελλάδα. Σήμερα στην Κέρκυρα ελλιμενίστηκε το «MeinSchiff 6», ενώ στο πλοίο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Δήμου Κ. Κέρκυρας Πάνος Βαρούχας.

Με την αφορμή αυτή η εταιρεία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά την επιτυχημένη επανεκκίνηση των ταξιδιών της από τα γερμανικά λιμάνια, με ικανοποιημένους επιβάτες και χωρίς προβλήματα, η TUI ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας και στην Ελλάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου. Τα επταήμερα ταξίδια του κρουαζιερόπλοιου MeinSchiff 6, για επιβάτες από γερμανόφωνες χώρες,ξεκινούν από το Ηράκλειο της Κρήτης και περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Κέρκυρας, με ημερήσιες εκδρομές στις περιοχές αυτές. Στο πρώτο ταξίδι συμμετέχουν 700 επιβάτες, μεταξύ των οποίων η Ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, η οποία με συνοδεία άλλων καλλιτεχνών θα δώσει ζωντανή συναυλία πάνω στο πλοίο, στα παράλια της πατρίδας της.

Η ασφάλεια των επιβατών, του προσωπικού, αλλά και του ελληνικού πληθυσμού αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της TUICruises: «Οι κρουαζιέρες είναι εφικτές ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, καταρτίσαμε ένα σχέδιο για τη διασφάλιση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας των επιβατών μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία τους όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και όλους τους φορείς της Ελλάδας που κατέστησαν κάτι τέτοιο δυνατό», δήλωσε η WybckeMeier, Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO)της TUICruises.

Με αφορμή τις στάσεις στο Ηράκλειο, η Wybcke Meierμαζί με την Μαρία Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA (CruiseLines International Association), κάλεσαν στο MeinSchiff 6 τους τοπικούς φορείς καθώς και όσους συνέβαλαν στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας,προκειμένου να έχουν προσωπική εικόνα.

Σχετικά με τους υγειονομικούς κανόνες πάνω στο πλοίο
Για τη σταδιακή επάνοδο των δρομολογίων κρουαζιέρας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η TUICruises σε συνεργασία με ειδικούς του ιατρικού κλάδου κατάρτισε ένα υγειονομικό σχέδιο, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γενικές διαδικασίες που ακολουθούνται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (π.χ. υποχρεωτικά ερωτηματολόγια υγειονομικού ελέγχου, καθημερινός έλεγχος της θερμοκρασίας των επιβατών και του προσωπικού), καθώς και κατά τη διάρκεια του check-in (π.χ. υποχρεωτικό ηλεκτρονικό check-in, σταδιακά check-in), αλλά και στους χώρους υποδοχής επισκεπτών και του προσωπικού, για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των αποστάσεων που επιβάλλονται.

Για την τήρηση των αποστάσεων που επιβάλλονται στη στεριά, η πληρότητα του πλοίου περιορίζεται αρχικά στο 60% και διατίθενται μόνο καμπίνες με μπαλκόνι και σουίτες. Οι υφιστάμενοι, αυστηροί κανόνες υγιεινής συμπληρώθηκαν με επιπλέον μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης.

Η TUICruises είναι προετοιμασμένη ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης ιογενών νόσων ενισχύθηκαν περαιτέρω και προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Κάθε πλοίο διαθέτει εξ αρχής δικό του νοσοκομειακό χώρο, με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα τα μέτρα προστασίας βασίζονται στα ιατρικά πρότυπα αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως το γερμανικό ινστιτούτο RobertKoch-Institut (RKI) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραμμές των ελληνικών αρχών σχετικά με την επανέναρξη των κρουαζιέρων.

Πριν από το ταξίδι: Υποχρεωτικό τεστ ανίχνευσης COVID-19 για όλους τους επιβάτες
Στο πλαίσιο των επιπλέον προληπτικών μέτρων, η TUI εισήγαγε την υποχρέωση υποβολής σε τεστ, με σκοπό τη διεξαγωγή κρουαζιέρων μεγαλύτερης διάρκειας με εξόδους στη στεριά. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου κι έπειτα, όλοι οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πρόσφατο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (τεστ PCR). Το κόστος του τεστ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ταξιδιού.

Πριν από το ταξίδι: Τα αυστηρότερα υγειονομικά πρότυπα και μέτρα ασφάλειας κατά την άφιξη και την αναχώρηση, καθώς και κατά τις χερσαίες εξορμήσεις στην Ελλάδα
Οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα διατίθενται μόνο ως πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει την άφιξη και αναχώρηση με ναυλωμένα από την εταιρεία αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το MeinSchiff 6. Συνεπώς, η TUICruises μπορεί να διασφαλίσει ότι τα αυστηρά υγειονομικά πρότυπα και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται όχι μόνο πάνω στο πλοίο αλλά σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο διενεργούνται για την ώρα και οι χερσαίες εκδρομές των επιβατών στον Πειραιά, την Κρήτη και την Κέρκυρα, οι οποίες οργανώνονται αποκλειστικά από την TUICruises. Σε συνεργασία με τοπικούς διοργανωτές, η εταιρεία έχει καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδρομών, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές υποδείξεις. Από το πρόγραμμα αυτό επωφελείται η τοπική τουριστική δραστηριότητα, από τα τουριστικά γραφεία μέχρι τις τοπικές επιχειρήσεις λεωφορείων.

Η TUI Cruisesείναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία RoyalCaribbeanCruisesLtd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά. Η προσφορά της TUICruises απευθύνεται κυρίως σε άτομα που δίνουν έμφαση στην ελευθερία χώρου, τη γενναιοδωρία, την ποιότητα και την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Στο πλαίσιο της Premium προσφοράς allinclusive, η τιμή του ταξιδιού περιλαμβάνει τα περισσότερα γεύματα και ποτά, τη χρήση SPA και γυμναστηρίου, καθώς επίσης και το πολύπτυχο πρόγραμμα ψυχαγωγίας που διατίθενται στον στόλο MeinSchiff. Ο στόλος της TUICruises διαθέτει περίπου 17.800 κλίνες ((MeinSchiff 1/MeinSchiff 2: 2.894 κλίνες έκαστο, MeinSchiff 3 & 4: 2.506 κλίνες έκαστο, MeinSchiff 5 & 6: 2.534 κλίνες έκαστο, MeinSchiffHerz: 1.912). Η κατασκευή ενός νέου πλοίου, του ΜeinSchiff 7, έχει προγραμματιστεί για το 2023. Για το 2024 και το 2026, η TUICruises ανέθεσε την κατασκευή δύο νέων πλοίων LNG στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri. Η αύξηση του στόλου πραγματοποιείται με γνώμονα τη βιωσιμότητα, διότι οι φιλικές προς το περιβάλλον εμπορικές πρακτικές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των αξιών της TUICruises. Τα νέα πλοία τοποθετούν τον πήχη ακόμα ψηλότερα όσον αφορά τα περιβαλλοντικά πρότυπα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!