Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Tα καλύτερα σνακ για το γραφείο

Όλο και περισσότερο χρόνο, καθημερινά περνάμε στο γραφείο μας ή στην εργασία μας. Tο οκτάωρο της εργασίας αντιπροσωπεύει το 1/3 της ημέρας.Και αν σ΄ αυτό προσθέσουμε τον χρόνο μετακίνησης προς και από αυτήν, τότε σχεδόν το μισό της μέρας μας βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

Μαρία Πέζαρου MSc. Κλινική Διατροφολόγος Διαιτολόγος
ΣΑΜΑΡΑ 2 1oς όροφος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100
Σταθερό:2661552168 Κινητό: 6986975006 email: pezaroumaria@hotmail.com

Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις μια ισορροπημένη διατροφή και δίαιτα στο γραφείο και στη δουλειά. Οι ανθυγιεινές τροφές έχουν την τάση να “εμφανίζονται“ και να δημιουργούν στιγμές αδυναμίας κατά τις εργασιακές ώρες.Τα κεράσματα, τα γλυκά, το άγχος και η φυσιολογική πείνα μπορεί να οδηγήσουν σε ανθυγιεινές επιλογές και επιλογές γεμάτες με ζάχαρη & λιπαρά.Ωστόσο, με λίγη προσπάθεια, θέληση και οργάνωση μπορείτε να έχετε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.Πολλά είναι τα υγιεινά σνακ, αυτά που είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, δεν έχουν πολλές θερμίδες και κυρίως ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συγκέντρωση.Μπορείς να τα έχεις μαζί σου, να τα έχεις στο γραφείο για ώρα ανάγκης και ετοιμάζονται εύκολα, γρήγορα και είναι και οικονομικά!
Οι ξηροί καρποί: είναι γεμάτοι από υγιεινά λίπη αλλά θέλουν προσοχή στη ποσότητα γιατί έχουν πολλές θερμίδες. Μία λογική ποσότητα είναι γύρω στα 20 τεμχ αμύγδαλα. Παρέχουν βιταμίνη Ε, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο όπως επίσης και μία σημαντική πηγή πρωτεϊνών και ινών. Ιδανικό σανκ για δουλειές σε γραφείο, αφού δεν λερώνουν και μας χορταίνουν.
Ρυζογκοφρέτες: Μας παρέχουν άμεσα ενέργεια και συνδυάζονται άψογα με ταχίνι, φρούτα ή σπιτική μαρμελάδα.
Φρούτα: Εποχιακά φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα είναι πάντα κοντά μας για να μας γεμίσουν ενέργεια, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αρκεί να τα προτιμήσουμε.
Βραστά αβγά: Άριστη πηγή πρωτεϊνών, μειώνουν την πείνα.
Τραγανό παστέλι: Το σησάμι και οι ξηροί καρποί που περιέχει είναι πλούσιοι σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, εξυπηρετώντας τόσο την καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία όσο και την αντιμετώπιση της υπερλιπιδαιμίας. Επίσης, έρευνες τα έχουν συσχετίσει και με την ενίσχυση της επιδερμίδας, άρα είναι χρήσιμα και στην καλλυντική περιποίηση. Το μέλι, από την πλευρά του, προσφέρει σειρά ιχνοστοιχείων αλλά και τη γλυκιά γεύση συμβάλλοντας στην παραγωγή ενδορφινών, βελτιώνοντας τελικά τη διάθεσή μας, η οποία βάλλεται κατά τις ώρες εργασίας.
Μαύρη σοκολάτα:Oιφλαβανόλες που περιέχονται στο κακάο λέγεται πως ενισχύουν τις γνωστικές λειτουργίες. Η κατανάλωση της σοκολάτας και η θεοβρομίνη που μοιάζει με την καφεΐνη και έχει ορισμένες παρεμφερείς ιδιότητες, αυξάνει την ροή αίματος προς τον εγκέφαλο και αυτό επιδρά θετικά στην μνήμη αλλά και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, αφού σας βοηθά να αυτοσυγκεντρωθείτε.
Στικς λαχανικών: αγγούρι, καρότο, πιπεριές, σέλινο, γλυκοπατάτα ψημένη, είναι μερικά από τα λαχανικά που μπορείς να απολαύσεις στο μικρό διάλειμμα στην δουλειά σου. Πέρα από τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά, σου απομακρύνουν το άγχος. Όσο πιο τραγανά είναι τα λαχανικά που θα επιλέξουμε τόσο περισσότερο ζοριζόμαστε να το μασήσουμε και τόσο πιο πολύ αποβάλουμε το άγχος μας καθώς μασάμε.
Επιλέγοντας το κατάλληλο σνακ στο γραφείο κρατάμε την φόρμα μας, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας, χορταίνουμε και απομακρύνουμε το άγχος. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανοθούμε.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!