Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Eπετειακή διαδικτυακή διάλεξη για την Ενωση των Επτανήσων

Η Ιόνιος Εταιρεία Ιστορικών Μελετών και το Ερευνητικό Πρόγραμμα της Ακαδημίας Αθηνών / ΕΛΙΔΕΚ «Transnational Monetary and Economic Alternatives in the Interwar Pοlitics. The 1930s Greek Crisis in the European Context (TransMonEA)»,  προσκαλούν σε διαδικτυακή διάλεξη αφιερωμένη στην 158ή επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα με τίτλο «Το νόμισμα ως συντελεστής της οικονομίας κατά την περίοδο των Αυτοκρατοριών: Νομισματική κυκλοφορία και παράλληλα νομίσματα στο υπό Βρετανική Προστασία Ιόνιο Κράτος».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από την δρ. Κατερίνα Μπρέγιαννη, Διευθύντρια Ερευνών του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών & Επιστημονική Υπεύθυνη του Ερευνητικού Προγράμματος TransMonEA, την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, και ώρα 19:30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν από τον παρακάτω σύνδεσμο

 https://us06web.zoom.us/j/84160137576?pwd=TDlBRElaOGIyWG5iTC9iSkYxc2pEUT09

(Meeting ID: 841 6013 7576 και Passcode: 006590)

Η Ιόνιος Εταιρεία Ιστορικών Μελετών αποτελεί επιστημονικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1993 από μέλη ΔΕΠ, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έκτοτε, ο κύριος πυρήνας της συγκροτείται από αποφοίτους του παραπάνω Τμήματος. Κύριος σκοπός της είναι η προαγωγή των σπουδών της Ιστορίας και της ιστορικής έρευνας μέσω α) της έκδοσης του περιοδικού Περί Ιστορίας και άλλων αυτοτελών δημοσιευμάτων και β) της πραγματοποίησης επιστημονικών διαλέξεων και άλλων εκδηλώσεων, απευθυνόμενων τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και στο ευρύ κοινό. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται και η παρούσα διάλεξη.

Η διάλεξη από την πλευρά του Ερευνητικού Προγράμματος «TransMonEA» εντάσσεται στις σεμιναριακές του συναντήσεις με τίτλο: «Νόμισμα, κρίσεις, αναπαραστάσεις του οικονομικού. 2ος Θεματικός κύκλος 2021-2022: Οι συντελεστές της οικονομίας. Θεσμοί και δίκτυα προσώπων».

Η δρ. Κατερίνα Μπρέγιαννη πραγματοποίησε σπουδές στην Ιστορία, σε προπτυχιακό επίπεδο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και σε μεταπτυχιακό στο Unversité de Paris I, Panthéon-Sorbonne. Είναι Διδάκτωρ του Paris I (2001). Από το 2017 είναι Διευθύντρια Ερευνών στο Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, όπου υπηρετεί από το 2003. Έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τόσο στην Ελλάδα, (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), όσο και στο εξωτερικό, μετά από πρόσκληση. Η έρευνά της επικεντρώνεται κυρίως στους μηχανισμούς της αγοράς σε σχέση με την εξέλιξη του διεθνούς νομισματικού συστήματος, υπό την οπτική της ανάλυσης των νομισματικών μηχανισμών και της ιστορίας των θεσμών. Από την πληθώρα δημοσιεύσεων της, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη μονογραφία της με τίτλο: Ιόνιο Κράτος. Θεσμοί και κοινωνική διάρθρωση, 1814-1864. Αθήνα, ΚΕΙΝΕ-Ακαδημία Αθηνών, 2017 και στην τελευταία έκδοσή της με τίτλο: Από το 1821 στο 1922. Αναπαραστάσεις της Επανάστασης στον Μεσοπόλεμο (Τελετές-Σύμβολα-Εμβλήματα). Αθήνα, Αλφειός, 2022.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!