Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

Στην Κουζίνα με τη Ελενα”: Εύκολη συνταγή για κρέπες   

Η κρέπα έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο γλυκές συνήθειες όλου του κόσμου.

Άλλοτε γλυκές και άλλοτε αλμυρές, είναι γευστικές και αποτελούν μία από τις πιο διάσημες διατροφικές συνήθειες των περισσότερων

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

ανθρώπων.

Η κρέπα είναι ένα από τα εθνικά εδέσματα της Γαλλίας και η λέξη έχει τις ρίζες της στη λατινική λέξη  ‘’crispa’’ που σημαίνει κατσαρή.

Οι κρέπες στο βορειοδυτικό μέρος της Γαλλίας, ήταν το επίσημο γλυκό το οποίο παρασκευαζόταν την ημέρα της Υπαπαντής. Ένας μύθος έλεγε πως την ώρα που γύριζαν την κρέπα στο τηγάνι, έκαναν μία ευχή και αν εκείνη –κρέπα- προσγειωνόταν ομαλά, τότε η ευχή θα γινόταν πραγματικότητα .

Ο αστικός θρύλος της Γαλλίας υποστηρίζει ότι η κρέπα προήλθε από τη Βρετάνη και ότι πριν τις κρέπες υπήρχαν οι τηγανίτες. Σύμφωνα με το θρύλο, λοιπόν, σε μία νοικοκυρά στη Βρετάνη χύθηκε κατά λάθος μία λεπτή στρώση χυλού από κουάκερ σε καυτή πλάκα και από αυτό το λάθος προέκυψε η ανακάλυψη πόσο καλή γεύση έχει μια λεπτή τραγανή ζύμη, δηλαδή η κρέπα.

Η παρακάτω συνταγή για κρέπα θα γίνει η αγαπημένη σου, θα τις φιάχνεις εύκολα, γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους.

 

ΥΛΙΚΑ

 

Για την ζύμη

2 αυγά

250ml γάλα

200γρ αλεύρι

30γρ ζάχαρη

30γρ βούτυρο

 

Για γέμιση

 

Νουτέλα

Φράουλες

Μπανάνα

Μύρτιλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το γάλα

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά σκεπασμένο.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 22 – 24 εκ, σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο βούτυρο.

Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μια δόση από τον χυλό και με την βοήθεια της κουτάλας το απλώνουμε κυκλικά ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πάτο του τηγανιού

Εναλλακτικά, μόλις ρίξουμε τον χυλό ανασηκώνουμε ελαφρά το τηγάνι από τη λαβή του και το κινούμε κυκλικά ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα.

Ψήνουμε το χυλό για 1 – 1½ λεπτό, μέχρι η κάτω πλευρά του να στερεοποιηθεί και να ροδίσει απαλά,την γυρίζουμε εύκολα με μια σπάτουλα για να ροδίσει και η επάνω πλευρά

Βγάζουμε την ψημένη κρέπα και την βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε για όλο το μείγμα.

 

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»   

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο  1ης -2- 2024 της εφημερίδας “Η Κέρκυρα Σήμερα” στη στήλη “Στην Κουζίνα με τη Ελενα”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!