Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

“Στην Κουζίνα με την Ελενα»: Πασχαλινά Κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλουράκια δηλώνουν την έναρξη του Πάσχα…Το σπίτι γεμίζει με αρώματα και εγώ πάντα αυτές τις μέρες μπαίνω στην κουζίνα για να ψήσω τα πιο νόστιμα και αρωματικά κουλουράκια , που έπειτα θα τα στολίσω σε καλαθάκια και θα τα κάνω δώρο στους αγαπημένους μου. Πάντα πίστευα ότι όταν προσφέρεις κάτι σε κάποιον είναι ευεργετικό και για αυτόν που το δίνει αλλά και για αυτόν που το δέχεται ! Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν τις ημέρες των εορτών για να κάνουμε όμορφα πράγματα εξάλλου η ευτυχία κρύβεται σε απλές, καθημερινές στιγμές. 

Οπότε φέτος λέω να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις αυτά τα κουλουράκια για όλους τους αγαπημένους σου , βάλε μπόλικη αγάπη και σκόρπισε γύρω σου χαρά! Τραγανά και τσαχπίνικα με φρέσκο βούτυρο ,άρωμα μαστίχας, πανεύκολα και πεντανόστιμα ! Εύχομαι το φετινό Πάσχα να φέρει ειρήνη, αγάπη, ελπίδα και επιτέλους να μας κάνει να εστιάζουμε μόνο στο καλό !

 40-45 κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

250γρ βούτυρο αγελαδινό 

320γρ ζάχαρη

4 αυγά

120ml γάλα φρέσκο

50ml χυμό πορτοκάλι

2 βανίλιες

1/2 κουτ γλυκού μαστίχα (προαιρετικά)

1 κουτ γλυκού μπέκινπάουντερ

Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΑΛΛΕΙΜΑ

1 αυγό

1 κουτ σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το κάθε ένα στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Μέσα στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε το ξύσμα, την βανίλια, την μαστίχα, το γάλα και το χυμό πορτοκάλι.  Ενσωματώσουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι μα γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια. (Αν χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι προσθέτουμε). Αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Σε ένα μπoλ χτυπάμε το αυγό με 1 κουτ. σούπας νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′ λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία!

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.» 

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο  26ης -4- 2024 της εφημερίδας “Η Κέρκυρα Σήμερα” στη στήλη “Στην Κουζίνα με τη Ελενα”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!