Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

«ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ»: Πασχαλινά τσουρέκια

Τα τσουρέκια θέλουν χρόνο ηρεμία, αγάπη και ζέστη.

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

Αν βάλεις αυτά τα υλικά η επιτυχία είναι σίγουρη!!! Φτιάξε την ζύμη σου και άφησε την με ησυχία να φουσκώσει, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Επέλεξε ποιοτικά υλικά, βάλε μουσική και με χαλαρή διάθεση και χωρίς άγχος θα φτιάξεις υπέροχα τσουρέκια!

Η συνταγή που σου δείχνω σήμερα για παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι με “ίνες” θα γίνει η αγαπημένη σου αφράτο, μαλακό, μυρωδάτο με χρυσαφένια κρούστα και απίστευτη “κορδονάτη” υφή! Ακόμα και αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει να φτιάξεις τσουρέκι, με αυτή τη συνταγή θα το πετύχεις με την πρώτη σου προσπάθεια

 

ΥΛΙΚΑ

1200γρ αλεύρι για τσουρέκια

200γρ βούτυρο αγελαδινό

48γρ φρέσκια μαγιά

80γρ ηλιέλαιο

100γρ χυμό πορτοκάλι

5 αυγά

320γρ ζάχαρη

200γρ χλιαρό γάλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουτ γλυκού μαχλέπι

 

ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ

1 ασπράδι αυγού

1 κουτ σούπας νερό

αμύγδαλο φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε 100γρ απο το αλεύρι και 2 κουτ σούπας από την ζάχαρη , ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά σκεπασμένο να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο , τη ζάχαρη ,το χυμό απο το πορτοκάλι, το ξύσμα απο το πορτοκάλι και τα αυγά χτυπημένα. Τα βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα χλιαρό και να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το μαχλέπι και ανακατεύουμε.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά και το μείγμα με το βούτυρο. Δουλεύουμε τη ζύμη για 20 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε το λάδι , δουλεύοντας με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί όλο. Βάζουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος , το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 40-60 λεπτά να φουσκώσει. (όσο πιο πολύ το αφήσουμε , τόσο πιο φουσκωτό θα γίνει ). Ξεφουσκώνουμε την ζύμη , και πλάθουμε τα τσουρέκια σε ότι σχέδιο θέλουμε. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για άλλα 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Χτυπάμε ένα ασπράδι αυγού με 1 κουτ. σούπας νερό και αλείφουμε τα τσουρέκια. Αν θέλουμε ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»  

**δημοσιεύθηκε στο φύλλο Μ. Πέμπτης 1/5/24 της εφημερίδας “Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ” 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!