Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Το 93% της χώρας & όλη η Κέρκυρα εκτός Αθλητικού Μητρώου

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανάρτησε τη λίστα με τα πρώτα 206 σωματεία, που πέρασαν επιτυχώς τον έλεγχο και γράφτηκαν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Ανάμεσα σε αυτά δεν υπάρχει κανένα σωματείο από την Κέρκυρα, αφού «κόπηκαν» και τα 36, που ελέγχθηκαν. Μεταξύ αυτών Κερκυραϊκός, ΝΑΟΚ και τα δέκα σωματεία μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών έχουν μόνο τα σωματεία, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο. Να σημειωθεί ότι τα σωματεία ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις και έχουν προθεσμία να τις τακτοποιήσουν μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2020. Γενικά από τις 3.285 αιτήσεις σωματείων σε 2.769 έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αγωνιστικών και οικονομικών κριτηρίων, βάσει του αθλητικού νόμου και των προϋποθέσεων που ισχύουν για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και εξ αυτών πληρούν όλα τα κριτήρια 206 αιτήσεις σωματείων (7,4%).
Η εικόνα της Κέρκυρας
Από την Κέρκυρα, στην οποία λειτουργούν κατ΄ εκτίμηση (αφού δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή) περισσότερα από 120 σωματεία σε διάφορα αθλήματα, έχουν καταθέσει αίτηση για εγγραφή στο Μητρώο, τα εξής (ανά άθλημα).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΑΟ Κοντόκαλι, Αστέρας Μωραϊτίκων, Κεραυνός Δραγωτινών, Ορφέας ΑΓΣ, ΓΕΘ, Κένταυρος Αρίλλα, ΑΟ Φοίνικες, Θιναλιακός, Άρης Κέρκυρας, ΑΟ Παξών, Βολίδα, ΑΟ Βασιλάτικα, ΑΠΣ Μπενίτσες, Ηρακλής Αγ. Δέκα, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, ΠΑΣ Θύελλα. Ενώ ΟΦΑΜ, ΠΑΟ Κορακιάνας & Ομόνοια άνοιξαν καρτέλα, αλλά δεν έχουν υποβάλλει ακόμα αίτηση.
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Λέων, Κερκυραϊκός ΓΣ, Ποσειδώνας Παξών, ΓΕΚ, ΑΟ Σχερία, Ναυσίθοος, Ιόνιος, Πήγασος Νότιας Κέρκυρας.
ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Φαίακας, Κερκυραϊκός ΓΣ
ΣΤΙΒΟΣ: Κερκυραϊκός ΓΣ, Ι. Καποδίστριας, Γυμναστικός Σύλλογος Κέρκυρας 2018, ΓΕΘ
ΚΡΙΚΕΤ: Κερκυραϊκός ΓΣ, Λέοντες, ΓΕΚ, ΓΕΘ, Ναυσικά, Δέκαθλον, Άτλας.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: NAOK, Νηρέας, Ναυσίθοος.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: IOK, NAOK, NO Βορείου Ιονίου, ΙΟ Μαρίνας Γουβιών
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: NAOK
ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΛΙΕΙΑ: ΝΑΟΚ
ΚΑΡΑΤΕ: Σότοκαν, ΑΣ Καράτε Αχιλλείων, Πνευματική Δύναμη, ΑΟ Καράτε Κέρκυρας, ΑΟ Καράτε Αγ. Ματθαίου. Άθλον, Απόλλων Κέντρο Καράτε Σότοκαν, Αθλητικός Όμιλος Σπορτ Σέντερ Κέρκυρας.
ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: Ηρακλής Κέρκυρας
ΜΟΥΙ-ΤΑΙ: Θερσίλοχος Κέρκυρας
ΠΥΓΜΑΧΙΑ: ΠΑΟ Κέρκυρας
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Αλκίνοος
ΞΙΦΑΣΚΙΑ: ΚΑΣ ο Δαμοκλής
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Κρότος Κέρκυρας, Όμιλος Φίλων Σκοποβολής Κέρκυρας, Σωματείο Σκοποβολής Αστυνομικών Κέρκυρας.
ΣΚΑΚΙ: Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας
ΜΠΡΙΤΖ: Κερκυραϊκός Όμιλος Αγωνιστικού Μπρίτζ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Γυμναστικός Όμιλος Κέρκυρας, Κερκυραϊκός Όμιλος Μπόουλινγκ
ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ: Σειρήνες του Βορρά
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πέντε Σωματεία: Κερκυραϊκός ΓΣ, ΝΑΟΚ, Γυμναστική Εταιρεία Κέρκυρας, Γυμναστική Ένωση Θιναλίου & Ναυσίθοος έχουν δηλώσει δραστηριότητα σε περισσότερα του ενός αθλήματα.
Ποια Σωματεία ελέγχθηκαν
Από τις 61 αιτήσεις των κερκυραϊκών σωματείων ελέγχθηκαν μέχρι τώρα 36: Κερκυραϊκός ΓΣ, ΝΑΟΚ, Φαίακας (χάντμπολ) , ΑΠΣ Μπενίτσες, Αλκίνοος, ΑΟ Παξών, ΓΟ Κέρκυρας, Ηρακλής Αγ. Δέκα, Βολίδα, Ιόνιος, Σχερία, ΓΕΚ, ΑΟ Καράτε Κέρκυρας, ΑΟ Σπορτ Σέντερ Κέρκυρας, Κερκυραϊκός Όμιλος Αγωνιστικού Μπρίτζ, Όμιλος Φίλων Σκοποβολής Κέρκυρας, Ναυσίθοος, Δαμοκλής, Ι.Ο Κέρκυρας, Πυγμαχικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας, Δέκαθλον, Σωματείο Σκοποβολής Αστυνομικών Κέρκυρας, ΑΣ Καράτε Αγ. Ματθαίος, ΑΠΣ Ναυσικά, ΑΣ Κέρκυρας Άθλον, Ποσειδώνας Παξών, Λέων Κέρκυρας, ΓΣ Κέρκυρα 2018, Πήγασος Ν. Κέρκυρας, ΑΣ Κρότος, Ηρακλής ταεκβοντό, Νηρέας, Κέντρο Καράτε Σότοκαν Κέρκυρας, Κερκυραϊκός Σύλλογος Μπόουλινγκ, Πνευματική Δύναμη, ΝΟ Βορείου Ιονίου. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν ελλείψεις τόσο στα αγωνιστικά, όσο και στα οικονομικά κριτήρια, για τις οποίες ενημερώθηκαν προκειμένου να τις τακτοποιήσουν μέχρι 30/11/2020, ώστε να είναι δυνατή η εγγραφή τους στο Μητρώο.

Η Πανελλαδική εικόνα
Αναλυτικά, λοιπόν, από τις 19 Μαΐου 2020, έως σήμερα:
* 5.390 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο
εκ των οποίων:
* 4.987 σωματεία προχώρησαν στην αίτηση
* 3.285 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (65,9%)
* 1.702 σωματεία ΔΕΝ ολοκλήρωσαν ακόμα (34,1%)
Από τις 3.285 αιτήσεις σωματείων σε 2.769 έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αγωνιστικών και οικονομικών κριτηρίων, βάσει του αθλητικού νόμου και των προϋποθέσεων που ισχύουν για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και εξ αυτών πληρούν όλα τα κριτήρια 206 αιτήσεις σωματείων (7,4%).
Ειδικότερα:
Για τα αγωνιστικά κριτήρια έχουν ελεγχθεί 2.784 αιτήσεις, εκ των οποίων:
* 721 τα πληρούν (25,9%)
* 1.938 ΔΕΝ τα πληρούν (69,6%)
* 125 τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν (4,5%)
Για τα οικονομικά κριτήρια έχουν ελεγχθεί 3.149 αιτήσεις, εκ των οποίων:
* 460 τα πληρούν (14,6%)
* 2.689 ΔΕΝ τα πληρούν (85,4%)
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι των υπολοίπων ολοκληρωμένων αιτήσεων.
Στήριξη μόνο στα εγγεγραμμένα σωματεία
Όπως είναι γνωστό, μόνο τα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο θα μπορούν πλέον να τύχουν κρατικής επιχορήγησης, να κάνουν χρήση τόσο των εγκαταστάσεων της ΓΓΑ όσο και των δημοτικών εγκαταστάσεων, σε 6 μήνες.
Και, φυσικά,μόνο τα εγγεγραμμένα ελεγμένα και νόμιμα σωματεία στο Μητρώο θα πάρουν μέρος στις εκλογές!

Τα νομιμοποιητικά έγγραφα των αθλητικών σωματείων
Στοιχεία Φορέα
Γενικές Πληροφορίες. Η επωνυμία του Σωματείου και ο τετραψήφιος κωδικός που έχει από την ΓΓΑ, είναι ήδη προσυμπληρωμένα κατά την εγγραφή του. Παρόλα αυτά, αν έχουν γίνει αλλαγές στην επωνυμία, το Σωματείο επιλέγει “Αλλαγή επωνυμίας” και καταχωρεί τη νέα επωνυμία του. Στη συνέχεια συμπληρώνει το ΑΦΜ του μαζί με το αποδεικτικό του σε μορφή pdf (π.χ. προσωποποιημένη πληροφόρηση από το Taxisnet). Τέλος καταχωρεί το έτος ίδρυσης του Σωματείου και τους αριθμούς των εγγεγραμμένων και ενεργών μελών που αφορούν φυσικά πρόσωπα.
Ιδρυτικό Καταστατικό
Τροποποιημένο καταστατικό (Αν υπάρχουν τροποποιήσεις)
Πρόσφατο Πιστοποιητικό Μεταβολών
Βεβαιώσεις / Θεωρήσεις: Το Σωματείο καταχωρεί τον/τους ΚΑΔ που κατέχει και επισυνάπτει πρόσφατη βεβαίωση για τη θεώρηση και την τήρηση βιβλίων, η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός τριμήνου, από την οικεία Περιφέρεια. Στη συνέχεια επιλέγει από την σχετική λίστα τα θεωρημένα βιβλία που τηρεί (π.χ. βιβλίο μητρώου μελών).
Έδρα Φορέα
Λοιπές Πληροφορίες: Το Σωματείο δίνει κάποιες πρόσθετες πληροφορίες, όπως αν διατηρεί ηλεκτρονικό μητρώο αθλητών, αν είναι φορολογικά/ασφαλιστικά ενήμερο, αν υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες και τέλος συμπληρώνει τον ενεργό λογαριασμό ΙΒΑΝ που διαθέτει το Σωματείο. Στην περίπτωση δικαστικών εκκρεμοτήτων δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Στοιχεία Δ.Σ.
Στοιχεία Προέδρου
Στοιχεία μελών Δ.Σ.
Τελευταία Εκλογική Γενική Συνέλευση
Οικονομικά Στοιχεία
Προϋπολογισμός Φορολογικού Έτους 2020: (να φαίνεται η θεώρηση από την Περιφέρεια)
Απολογισμός Φορολογικού Έτους 2019 (να φαίνεται η θεώρηση από την Περιφέρεια)
Έντυπο Ν Φορολογικού Έτους 2018 (ή 2019).

Στοιχεία Αθλητικής Δραστηριότητας
Καταχώρηση αθλήματος: Το Σωματείο καταχωρεί όλα τα αθλήματα τα οποία καλλιεργεί.
Πληροφορίες Προπονητή: Στο πεδίο αυτό το Αθλητικό Σωματείο επιλέγει εάν έχει την υποχρέωση. Η επιλογή του προπονητή γίνεται είτε με την εισαγωγή του κωδικού μητρώου (Ελληνικά Γράμματα) ή το επώνυμο του προπονητή με τον οποίο είναι καταχωρημένος στο μητρώο της ΓΓΑ. Στην συνέχεια για τον κάθε προπονητή το Σωματείο επισυνάπτει σε μορφή pdf είτε την Αναγγελία Πρόσληψης του είτε το Συμφωνητικό Εργασίας, όπως αναρτάται στο taxisnet. Η λίστα των προπονητών που έχουν άδεια από τη Γ.Γ.Α. βρίσκεται στον ιστότοπο ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΑΘΛΗΜΑ.
Πληροφορίες Αθλητών: Το Σωματείο καταχωρεί το πλήθος των αθλητών του ανά Ηλικιακή Κατηγορία, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-2020.
Πληροφορίες Αθλητικών Εγκαταστάσεων: Το Σωματείο καταχωρεί τις αθλητικές του εγκαταστάσεις ανά άθλημα, επιλέγοντας τον τύπο της εγκατάστασης (π.χ. Ιδιωτική) και τον τρόπο παραχώρησής της (π.χ., Ιδιόκτητη).

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!