Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άνοιξαν αυλαία οι… Καβγάζες στη Κιότζα και… ξεκαρδίστηκε το κοινό (pics)

Mια καταπληκτική πρεμιέρα έδωσαν χθες όλοι όσοι κατέθεσαν και την ψυχή τους για την παράσταση «Καβγάδες στη Κιότζα», στην Υψηλή Πλατεία Προμαχώνα SAVORGNAN στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, όπου δόθηκε ουσιαστικά για πρώτη φορά προς χρήση και που ως χώρος, θα είναι διαθέσιμος εφεξής για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως ενημέρωσε η προϊστάμενη της Αρχαιολογικής Εφορίας Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου.

Τένια Ρηγάκου

Πρόκειται για την επίσημη πρώτη, για τους Καβγάδες στη Κιότζα του Carlo Goldoni, που ανέβηκε από την Κερκυραϊκή Σκηνή σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας στ πλαίσιο του προγράμματος rhythm Interreg – IPA CBC Greece – Albania.

Αν και οι καιρικές συνθήκες δύσκολες, με έντονο αέρα και αρχική ψιχάλα, στις θέσεις τους παρέμειναν κοινό και ηθοποιοί προκειμένου όλοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η παράσταση αν μη τι άλλο, σε έκανε να γελάσεις αλλά και να ξεθυμάνεις, αν ήσουν θυμωμένος για κάποιο λόγο, καθώς ευχαριστιόσουν πραγματικά τους διαλόγους, τις κερκυραϊκές βρισιές και ζούσες τα όσα διαδραματίζονταν. Αυτό που συνέβαινε στην καταπληκτική σκηνή έφτανε στους θεατές και αυτή ήταν και η αγωνία όλων των συντελεστών, που κατά την επαφή τους με τον κόσμο μετά το τέλος της παράστασης, ρωτούσαν με αγωνία. Αν και ο αέρας έντονος, η διαμόρφωση του χώρου τέτοια, που ο ήχος δεν χάνονταν ενώ ο φωτισμός καταπληκτικός από τον Ανδρέα Τρύφωνα.

Στην αρχή της παράστασης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τένια Ρηγάκου η οποία αναφέρθηκε στην λειτουργία του μαγικού αυτού χώρου ενώ ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, στο σημείωμά του, αν και παρών, σημείωσε «είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς που η Υψηλή Πλατεία του Προμαχώνα Savorgnan του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας ανοίγει για πρώτρη φορά για το θεατρόφιλο κοινό».

Συγκινητική σκηνή η υπόκλιση των  Νότας Δαρμανή, Άκη Χειρδάρη, Πηνελόπης Μάμαλου, Μαρί Ροδίτη  και Μαρίας Τράκα που καθημερινώς έδωσαν το είναι τους αντιμετωπίζοντας κάθε δυσκολία που προέκυπτε.

Οι ηθοποιοί καταπληκτικοί και. αν με τοπική διάλεκτο οι διάλογοι, δεν αντιλαμβανόταν κανείς ότι κάποιοι εξ αυτών δεν είναι Κερκυραίοι. Οι ηθοποιοί είναι: Λίζυ Ξανθοπούλου, Ερμίνα Γεράρδη, Μαριέττα Σαββανή, Νότα Δαρμανή, Κατερίνα Μηλιώτη, Θωμάς Σουέρεφ, Αλέξανδρος Δαρμανής, Θώμη Καρύδη, Αριστοτέλης Χονδρογιάννης, Νικόλας Κατσαρός, Σπούρος Κασφίκης, Ιωάννης Μουμούρης και Βαγγέλης Ζήκος.

Φιλική συμμετοχή: Αναστασία Νικολαϊδου, Μαρία Οικονόμου, Χριστίνα Κουλούρη, Ελένη Κόρδα, Βασιλική Παγκράτη, Πέγκυ Γεωργοτά, Κώστας Κούρκουλος, Αγγελική Μιχαλαρέα, Βασίλης Μιχαλαρέας, Ορέστης Κούρκουλος – Κουσουνής, Ελένη Βάρθη.

Οι συντελεστές
Μετάφραση Ιωάννα Χυτήρη
Σκηνοθεσία Νότα Δαρμανή
Σκηνικά Μαρί Ροδίτη
Κουστούμια Πηνελόπη Μαμάλου
Μουσική Νίκος Δελλαπόρτας
Χορ/ες-Κίνηση Μαρία Τράκα
Φωτισμοί Ανδρέας Τρύφωνας Καλλιτεχνική Διευθύντρια : Βαρβάρα Δούκα
Διεύθυνση Παραγωγής. RYTHM : Άκης Χειρδάρης

Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 21:30

 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!