Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Άρση Βαρών: «Σάρωσαν» τα μετάλλια Στ. Ασημοπούλου-Νικ. Γαρνέλης

Με δώδεκα πανελλήνια μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του Αλκίνοου Κέρκυρας  Στεφανία Ασημοπούλου & ο Νικηφόρος Γαρνέλης από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα ‘Αρσης Βαρών Εφήβων/Νεανίδων & Παίδων /Κορασίδων.

Συγκεκριμένα  η Στεφανία Ασημοπούλου στην κατηγορία 49 κιλών κορασίδων σήκωσε  35κ. στο αρασέ , 47κ. στο ζετέ & 82κ στο σύνολο, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια, ενώ με τα ίδια κιλά στην κατηγορία νεανίδων κατετάγη τρίτη, παίρνοντας τρία χάλκινα μετάλλια. Ο Νικηφόρος Γαρνέλης αγωνίστηκε στην κατηγορία 102 κιλών παίδων σηκώνοντας 64 κιλά στο αρασέ, βάρος το οποίο του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ με 70 κιλά στο ζετέ και 134 κιλά στο σύνολο ήρθε δεύτερος παίρνοντας δύο ασημένια μετάλλια. Με τα ίδια κιλά κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία 109 kg Εφήβων, παίρνοντας τρία ακόμα αργυρά μετάλλια.

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων πραγματοποιήθηκαν το διήμερο, Παρασκευή-Σάββατο (30-31 Ιουλίου 2021) στην Αριδαία με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και αρωγό τον Δήμο Αλμωπίας. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους αγώνες καθώς σηματοδότησαν την επανέναρξη της εγχώριας αγωνιστικής δράσης στην άρση βαρών, ενώ παράλληλα ήταν πρόκριμα  για την συγκρότηση των Εθνικών ομάδων.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 24 σωματεία από ολόκληρη τη χώρα και περισσότεροι από 150 αθλητές-τριες. Πρωταθλητής Σύλλογος  στις κατηγορίες Εφήβων & Παίδων αναδείχτηκε ο Ανταγόρας Κώ με τον Αλκίνοο Κέρκυρας να καταλαμβάνει την 17η θέση στους Έφηβους και την 12η στους Παίδες. Στις κατηγορίες Νεανίδων & Κορασίδων Πρωταθλητής Ελλάδος στα σωματεία αναδείχτηκε ο ΦΟ Αριδαίας, ενώ ο Αλκίνοος  Κέρκυρας να κατέλαβε  την 6η θέση στις Κορασίδες & την 10η στις Νεάνιδες.

Το γεγονός ικανοποίησε τον προπονητή του κερκυραϊκού σωματείου, Ηρακλή Ροδίτη, που βλέπει τις ακάματες προσπάθειές του να αποδίδουν καρπούς. Να σημειωθεί ότι κοντά στους Κερκυραίους αθλητές στην Αριδαία, εκτός από τον προπονητή τους, ήταν και οι γονείς τους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!