Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

“Έκλεψαν” το χάλκινο του Ν. Σπάτουλα στο Ευρωπαϊκό Σκοποβολής

Με γλυκόπικρα συναισθήματα επέστρεψε η αποστολή του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Κέρκυρας από το  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής Handgun I.P.S.C., που πραγματοποιήθηκε από 24-30/ 9/2023 στην Κόρινθο.

Από τη μία η καλή εμφάνιση των τριών κερκυραίων σκοπευτών, που πήραν μέρος στους αγώνες και από την άλλη η “κλοπή” του χάλκινου μεταλλίου από τον Νίκο Σπάτουλα. Ο κερκυραίος ταλαντούχος σκοπευτής στην κατηγορία junior open κατετάγη τρίτος στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ωστόσο οι κριτές κατά παρέκκλιση των κανονισμών έδωσαν τη δυνατότητα σε αθλητή της Γαλλίας να αγωνιστεί άλλη μέρα και σε άλλα στάδια, με αποτέλεσμα στο τέλος να του επικυρώσουν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Για την απόφαση αυτή των κριτών έγινε προσφυγή από την πλευρά της Ελλάδας στο ΑΣΕΑΔ. Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σπάτουλας αναδείχθηκε πρώτος Έλληνας στην κατηγορία του. Στο Ευρωπαϊκό πήραν μέρος περισσότεροι από 1200 αθλητές-τριες από ολόκληρο τον κόσμο (Ήταν αγώνες ανοιχτοί διεθνώς (open) & παρότι επρόκειτο για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, συμμετείχαν  αθλητές από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου).

Η Ελλάδα πήρε μέρος συνολικά με 37 σκοπευτές. Ανάμεσά τους, τρεις αθλητές του ΑΣΟ Κέρκυρας “ΚΡΟΤΟΣ” οι Σπάτουλας Νίκος (open junior), ο οποίος ήταν και σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης-Βλάχος Κώστας (classic open), που αγωνίστηκαν με την φανέλα της Εθνικής και ο Λευκιμμιάτης Σταμάτης (open senior), που πήρε μέρος ως ελεύθερος αθλητής. Τους αθλητές συνόδευσε ο προπονητής τους Βασίλης Σπάτουλας.

 Πως έγινε η “κλοπή” του μεταλλίου

Την Τετάρτη 27/09 παίχτηκαν  τα στάδια 19-24 .Έγινε ο έλεγχος  στα verifies το απόγευμα και ο Γάλλος σκοπευτής είχε  παίξει μόνο το στάδιο 19 και ήταν απών σε όλα τα υπολοιπα.Πέμπτη (28/9) είχε ρεπό. 

Παρασκευή 28/09 οι αθλητές πήγαν στο σκοπευτήριο μία ώρα νωρίτερα πριν την έναρξη των αγώνων  για είδαν τον Γάλλο σκοπευτή να παίζει τα στάδια που είχε αφήσει εκτός της ομάδας του (6,4,3,1)(οι αθλητές της Εθνικής ομάδας παίζουν όλοι μαζί τον αγωνα)και χωρίς άδεια από τον MD όπως σαφώς αναφέρει ο κανονισμος(6,4,3). Η Ελλάδα έκανε ένσταση τρίτου παρόντος του Προέδρου της ΣΚΟΕ του MD και ενημερώθηκε  άμεσα ο Πρόεδρος της ΕΤΕΠΣ, ο οποίος υποστήριξε ότι θα κάνει δεκτή την ένσταση. Ωστόσο όταν τελείωσε ο αγώνας, οι κριτές αθέτησαν την υπόσχεση, με τον πρόεδρο της ΕΤΕΠΣ (Τεχνικής Επιτροπής Αγώνα) να δηλώνει “Πηγαίνετε στα Δικαστήρια να δικαιωθείτε”.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!