Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Έλενα Ράπτη από Κέρκυρα: Η Σχολή Ξεναγών δεν έχει κλείσει, θα λειτουργήσει το 2024 (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των φορέων της Κέρκυρας με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, που αποτελείται από την υπουργό Ο. Κεφαλογιάννη, την υφυπουργό Έλενα Ράπτη, τον Γενικό Γραμματέα καθώς και την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου.  

Τη συζήτηση συντονίζει η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων Ρόδη Κράτσα, της οποίας το έργο εξήραν υπουργός και υφυπουργός με ειδική αναφορά, μεταξύ άλλων,  στην απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κέρκυρας με το Ντουμπάϊ για πρώτη φορά, όπου συνέβη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και την στήριξη της Φραπορτ. 

Μεταξύ των άλλων, στην τοποθέτηση της, η κα. Ράπτη αναφέρθηκε σε δυο ζητήματα καίρια που αφορούν στην Κέρκυρα, αυτό του ΙΕΚ Τουρισμού και της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας.

Οι πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών

Όσον αφορά στη Σχολή Ξεναγών, δήλωσε πως οι τελευταίοι 27 σπουδαστές της, αποφοίτησαν το 2022. Τον Ιανουάριο όμως του ίδιου έτους, αντιμετώπισε η Σχολή σοβαρά προβλήματα στελέχωσης που οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή εισαγωγής νέων σπουδαστών το 2022 και το 2023. 

Το υπουργείο ωστόσο, λαμβάνει μέτρα για τη λειτουργία της σχολής.

Συγκεκριμένα:

-Προχωράμε στη πρόσληψη  δυο μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων το 2024 που έχουν ήδη εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο στη σχολή να λειτουργήσει πλήρως το 2024. 

-Ερχόμαστε σε επαφή με Δήμο και Περιφέρεια για την εξεύρεση νέας στέγης της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, καθώς φέτος έληξε η παραχώρηση του χώρου της σχολής από το Δήμο και παραδόθηκε πίσω στο δημοτικό συμβούλιο.

Εξετάζουμε παράλληλα τη δυνατότητα θεσμοθέτησης πυρήνα μόνιμων εκπαιδευτικών στη Σχολή Ξεναγών.

Συμπερασματικά:

Η Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας δεν έχει κλείσει αλλά παραμένει ενεργή, τη θέλουμε, τη στηρίζουμε εμπράκτως και δρομολογούμε σειρά πρωτοβουλιών για να επιλύσουμε τα προβλήματα της ώστε να μπορεί να πάρει σύντομα ξανά εισακτέους 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!