Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έναρξη της κερκυραϊκής πασχαλινής περιόδου με συναυλία της «Παλαιάς»

Στις 8 Απριλίου 2023, Σάββατο του Λαζάρου, η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας για ακόμη μια χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη της κερκυραϊκής πασχαλινής περιόδου με την από ετών καθιερωμένη συναυλία της.
Σε αυτήν πρόκειται να ακουστούν έργα των Schubert, Brahms, Bernstein, Sibelius, Thomas, Bizet, Mascagni, Rozsa και De Haan. Κύριο χαρακτηριστικό της συναυλίας είναι το ότι τα ακροάματά της σχεδόν στο σύνολό τους ακούγονται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, ισορροπώντας όπως πάντα μεταξύ των κλασικών και των πιο σύγχρονων ακουσμάτων με άμεσες ή έμμεσες νύξεις για την πασχαλινή περίοδο που αρχίζει.

Ιδιαίτερο στοιχείο της συναυλίας είναι η σύμπραξη της μπάντας της “Παλαιάς” με το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών “METALLON”, αποτελούμενο από τους: Γιάννη Καραμπέτσο (τρομπέτα), Παναγιώτη Μπαλαμό (τρομπέτα), Κώστα Σίσκο (κόρνο), Κώστα Αυγερινό (τρομπόνι), και Γιώργο Ραράκο (τούμπα). Τα δύο μουσικά σύνολα θα ερμηνεύσουν για πρώτη φoρά στην Κέρκυρα την απαιτητική “Σουίτα”από την περίφημη “Λειτουργία” που συνέθεσε ο L. Bernstein το 1971.

Η καθιερωμένη συναυλία της μπάντας της “Παλαιάς” Φιλαρμονικής στις 8 Απριλίου 2023 υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας με ώρα έναρξης 20:30. Γενική είσοδος: 5 Ευρώ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!