Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Κερκυραίος μουσικός Δημήτρης Κάφυρης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στις 06.10 το πρωί σε ηλικία 88 ετών ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος Κερκυραίος μουσικός Δημήτρης Κάφυρης.
Ο Δημήτρη Κάφυρης έζησε για 33 χρόνια στην Αθήνα, στη Λυρική Σκηνή. Νεαρός διορίστηκε στην μπάντα του Δήμου Αθηναίων, μετά εισήλθε στην Κρατική Ορχήστρα και στη Λυρική Σκηνή. Παράλληλα ήταν και καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο, επί 27 χρόνια. Έχει παίξει με όλες τις ορχήστρες, ενώ ήταν ο πρώτος που δημιούργησε το κουιντέτο των χάλκινων πνευστών στην Αθήνα. Αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας ανέλαβε το 1978 και μαζί έδωσαν με μεγάλη επιτυχία, πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, ενώ η Φιλαρμονική έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.
Ο Δημήτρης Κάφυρης ως Αρχιμουσικός της Φ.Ε.Κ. άνοιξε έναν νέο μεγάλο κύκλο για την ιστορική Φιλαρμονική επιτυγχάνοντας την ποιοτική της αναβάθμιση και την αναγνώριση εντός και εκτός του νησιού.
φωτο Σταμάτης Καταπόδης
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!