Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Ήπειρο πήγε ο Πέτσας και όχι Κέρκυρα, όπως είχε ανακοινώσει η Μ. Υδραίου

Αναπτυξιακά θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών εξετάστηκαν κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ Στέλιου Πέτσα στην Περιφέρεια Ηπείρου χθες 15 Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε πως  είχε ανακοινωθεί αρχικώς, ότι 15 Νοεμβρίου θα επισκεπτόταν την Κέρκυρα, όπως είχε ανακοινώσει η δήμαρχος Μ. Υδραίου στις 5 Οκτωβρίου, μετά την συνάντησή τους στην Αθήνα, όπου η δήμαρχος υπέβαλε τον φάκελο έργων “Αντώνης Τρίτσης”. Μάλιστα, η δήμαρχος είχε δηλώσει πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στις 15 Νοεμβρίου θα έρθει στην Κέρκυρα προκειμένου με την κα. Υδραίου, να επισκεφτούν τα κτίρια που σήμερα στεγάζονται τα ΕΠΑΛ για να αποκτήσει και ο ίδιος προσωπικό συμπέρασμα και άρα, άποψη, με σκοπό την έγκριση χρηματοδότησης για το κτιριακό των σχολείων.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, τουλάχιστον για την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει η δήμαρχος ενώ έως ώρας δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση για άφιξη του υφυπουργού σε σχέση με τη χρηματοδότηση από το υπΕΣ σχολικών υποδομών.

 

Στην Ήπειρο

Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης τον ενημέρωσε και για τρέχοντα μείζονα διαπεριφερειακά ζητήματα, με τον Αναπλ. Υπουργό να επικεντρώνεται στα χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τα οποία θα υπάρξει επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο προκειμένου να εξεταστούν σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.

«Συζητήσαμε θέματα της αρμοδιότητάς του και θέματα που αφορούν γενικότερα την Ήπειρο. Τον ευχαριστώ για τη συνεργασία. Ήταν μια άψογη συνεργασία, η οποία θα δώσει και αποτελέσματα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

«Πράγματι συζητήσαμε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, με έμφαση στα αναπτυξιακά ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, είτε αφορούν δράσεις αστικής αναζωογόνησης, είτε θέματα οδοποιίας. Και πιστεύω ότι μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο γραφείο μου τις επόμενες ημέρες, να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε κάποια πράγματα και να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις τις ερχόμενες δεκαπέντε ημέρες. Είμαστε πιστεύω σε ένα καλό δρόμο για δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την περιφέρεια, να τα δρομολογήσουμε. Ανακοινώσεις λοιπόν σε λίγες ημέρες» ανέφερε από την πλευρά του ο Υπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  Αντιπεριφερειάρχες,  ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας και η βουλευτής Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!