Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

”Ήρθαν οι Καλικάντζαροι! ”, παραμύθια στο Πλους

Tο Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Πλους Βιβλιοπωλείο-Καφέ, ο αφηγητής Βαγγέλης Συμπόνης, μοιράζεται παραμύθια για τους σκανταλιάρηδες Καλικάντζαρους !” Τι κι αν είναι κατεργάρηδες, σκανταλιάρηδες, πειραχτήρια, άτακτοι, φωνακλάδες, που τρέχουν γύρω-γύρω, με τα παραμύθια μας θα τους ξεγελάσουμε και δε θα πειράξουν κανέναν μας.”

”Μα ποιοι είναι οι Καλικάντζαροι ; Α! Είναι κατεργάρηδες που κρύβονται όλο το χρόνο βαθιά στη γη και ροκανίζουν το δέντρο της ζωής της γης. Μα τούτες τις μέρες, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και των αγιασμό των υδάτων, φοβούνται μην τους πέσει στο κεφάλι η γη και βγαίνουν στην επιφάνεια. Μπορεί να θέλουν να νομίζουν ότι είναι ο φόβος και ο τρόμος, μα εμείς με τα παραμύθια μας θα τους ξετρυπώσουμε έναν-έναν, από τους αλευρόμυλους, τα γεφύρια, τα τρίστρατα και τα μονοπάτια, τις σοφίτες και τις σκοτεινιές και δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί !

Μα πότε θα ησυχάσουμε ; Μόλις περάσει το δωδεκαήμερο, θα ξαναχωθούν στη γη και θα βρουν το δέντρο που την κρατά, ακέραιο. Τότε, θα ξαναπιάσουν το πριόνι, μέχρι να έρθει πάλι η παραμονή των Χριστουγέννων του επόμενου έτους, για να τους πειράξουμε με τα παραμύθια μας ! ”

Η αφήγηση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με όρεξη και αγάπη για γέλιο, φαντασία και καλή χαρά !

Θα ειπωθούν παραμύθια της ελληνικής λαϊκής και παγκόσμιας παράδοσης, που με τις σκανταλιές, την αγωνία, τη δράση, τα απρόοπτα, τη χαρά, την επιμονή, το δίκιο και την αγάπη έρχονται όλοι πιο κοντά.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!