Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: “Χρυσή” συναυλία από “Ομόνοια”, Κορκολή, Μανουσάκη, Χορωδία San Giacomo & παιδικές χορωδίες για τη Νεογνολογική του Νοσοκομείου

Μια εξαιρετική συναυλία, με στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην πολιτιστική μνήμη των Κερκυραίων, με σπάνια εμπειρία για τους μουσικούς και τους χορωδούς, δόθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας από την Φιλαρμονική Γαστουρίου “Ομόνοια”, την Δημοτική χορωδία San Giacomo, τις Σχολικές Χορωδίες του Μουσικού Γυμνασίου, του 4ου Γ υμνασίου και της Παιδικής χορωδίας “Τα χαμόγελα του Μον Ρεπό”, καθώς και τους σπουδαίους Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη.

Το σπουδαιότερο αυτής της βραδιάς, ήταν ο σκοπός της συναυλίας καθώς το Τμήμα ΑΗΕΠΑ Κέρκυρας και ο Στέφανος Κορκολής με τους συμμετέχοντες, συνέδραμαν στη μονάδα Νεογνολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας! Και ο σκοπός, εκτός από την ταυτόχρονη συμμετοχή όλων αυτών των ταλαντούχων ανθρώπων, ήταν και ο λόγος που το Θέατρο γέμισε ασφυκτικά. 

Οι στιγμές υπέροχες, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τον φωτογραφικό φακό του εξαιρετικού Σταμάτη Καταπόδη.

Επρόκειτο για μια ακόμα σπουδαία πρωτοβουλία από το τμήμα ΑΧΕΠΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ που συνεχίζει να προσφέρει στη τοπική κοινωνία με υψηλού επιπέδου πολλαπλές δράσεις ενισχύοντας φορείς και ιδρύματα του νησιού. Έτσι, αυτή τη φορά, σε στενή συνεργασία με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κυρία Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου συνέδραμε, εξοπλίζοντας την μονάδα Νεογνολογικού τμήματος με την αγορά απαραίτητων για τη λειτουργία της μονάδας ιατρικών μηχανημάτων, μέσα από μια σπουδαία καλλιτεχνική εκδήλωση.

Ένας εκ των κορυφαίων μουσικών της νεότερης γενιάς, ο Στέφανος Κορκολής και η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, πλαισιώθηκαν από τη φιλαρμονική Γαστουρίου “Ομόνοια”, την Δημοτική χορωδία San Giacomo, τις Σχολικές Χορωδίες του Μουσικού Γυμνασίου, του 4ου Γ υμνασίου και της Παιδικής χορωδίας “Τα χαμόγελα του Μον Ρεπό” και θα προσφέρουν στο κοινό μια παράσταση αναδρομή στη καλλιτεχνική πορεία του συνθέτη.
Παρουσιάστηκαν κλασσικά έργα με σολίστα στο πιάνο το Στέφανο Κορκολή και όλες τις μεγάλες του επιτυχίες που έχουν τραγουδηθεί τόσο από τον ίδιο, όσο και από κορυφαίους ερμηνευτές, όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Αντώνης Ρέμος, ο Σάκης Ρουβάς, η Κωνσταντίνα, η Μαντώ κ.α.
Η παράσταση που έγινε με την Αρωγή και Υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας ραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 5 Δεκεμβρίου και αναμενόταν να  παραβρεθούν μεταξύ άλλων ο Ύπατος Πρόεδρος της Αχέπα από την Αμερική Σάββας Τσίβικος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας καθώς και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που ανήκει η Κέρκυρα.

Τη μουσική προετοιμασία της Δημοτικής Χορωδίας San Giacomo είχε ο μαέστρος της Antony Ivanof, τη διδασκαλίας της Χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου η Έλλη Καρύδη, τη προετοιμασία της Χορωδίας του 4ου Γυμνασίου έκανε ο Νίκος Δημητρόπουλος και τη Διδασκαλία της χορωδίας “Τα χαμόγελα του Μον Ρεπό” η Αγάθη Κοσκινά.

Διηύθυνε ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Γαστουρίου “Ομόνοια” Σπύρος Ράλλης, ενώ την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Αντικυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Νίκος Δημητρόπουλος.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!