Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Αγορές μέσω e-shops: Μια πρακτική λύση σε δύσκολους καιρούς…

Καθώς βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια νέα κρίση, που αυτήν τη φορά έχει πολλές παραμέτρους (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή) και αφορά μεγάλο μέρος του πλανήτη, τα νοικοκυριά αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους βρίσκοντας οικονομικές λύσεις που δεν θα τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό τους. 

Κάθε σπιτικό εκτός από τους λογαριασμούς έχει και κάποια άλλα ανελαστικά έξοδα, απαραίτητα για την επιβίωση των μελών της οικογένειας, τα οποία πρέπει να καλύπτονται με πολλή προσοχή και με πνεύμα οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο της εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά και χρόνου, τα ηλεκτρονικά καταστήματα έρχονται σήμερα να δώσουν μια πολύ συμφέρουσα λύση σε αυτά τα προβλήματα.

Τώρα πια οι αγορές των κάθε λογής προϊόντων μπορούν να γίνουν από το σπίτι μας, απόλυτα ελεγχόμενα, χρησιμοποιώντας τις ιστοσελίδες των ηλεκτρονικών καταστημάτων που λειτουργούν ως βιτρίνα αλλά και ως ταμείο για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις. Η παρουσίαση των εμπορευμάτων γίνεται τόσο διεξοδικά και τόσο ανάγλυφα που πλησιάζει πάρα πολύ την εμπειρία τού να τα βλέπουμε μπροστά μας. Επιπλέον, έχουμε την ευχέρεια να δούμε πολύ περισσότερα προϊόντα απ’ όσα θα βλέπαμε στη βιτρίνα ενός φυσικού καταστήματος και να επισκεπτόμαστε πολλά μαγαζιά χωρίς καν να βγούμε από το σπίτι μας, κάνοντας μάλιστα τις ανάλογες συγκρίσεις σε ό,τι αφορά τις τιμές και την ποιότητα των αντικειμένων που διατίθενται προς πώληση.

Πολλοί επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια μεταπήδησαν από το φυσικό εμπόριο στο ψηφιακό, διαβλέποντας την αλματώδη του πρόοδο και τη δυναμική που έμελλε να αποκτήσει με τα χρόνια. Κοντά σε αυτούς, πολλοί επαγγελματίες μπήκαν με όρεξη σε αυτό το νέο πεδίο της εμπορικής δραστηριότητας, ειδικά κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Πολλοί διαφημιστές, εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων, ειδικοί της Πληροφορικής και γνώστες του ψηφιακού μάρκετινγκ, στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι, στελέχωσαν τα e-shops και με τις γνώσεις τους τα ανέβασαν πολύ ψηλά στην εκτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Οι τιμές που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι ανταγωνιστικές, αφού σε μεγάλο βαθμό αυτά έχουν απαλλαγεί από μεγάλο μέρος των λειτουργικών εξόδων που συνήθως επιβαρύνουν τα φυσικά καταστήματα. Τα έξοδα των e-shops αφορούν κυρίως το (μικρό) κόστος συντήρησης της ιστοσελίδας, το ενοίκιο για κάποιον αποθηκευτικό χώρο και τα έξοδα κίνησης για τη μεταφορά και παράδοση των παραγγελιών στους πελάτες.

Γενικά, τα e-shops και η κατασκευή τους δεν βασίζονται τόσο στα χρήματα όσο στις φρέσκες ιδέες, στην όρεξη των εργαζομένων για δουλειά και στη χρήση έξυπνων τρόπων για την προβολή τους και το μάρκετινγκ. Έτσι κι αλλιώς ο τόπος της δραστηριοποίησής τους, το Διαδίκτυο, διακρίνεται για την άμεση επικοινωνία μεταξύ των χρηστών του και την ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να παρουσιάσει τη δουλειά του.

Η διαφήμιση μπορεί να είναι πολύ αποδοτική όταν χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χάρη στην επιδραστικότητά τους σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, και ειδικά στους νέους. Τα νεότερα social media, μάλιστα, είναι πολύ πιο ανοιχτά στην εμπορική δραστηριότητα και πολλοί είναι εκείνοι που τα χρησιμοποιούν για την προβολή των επιχειρήσεών τους. Εξαιρετικά αποδοτικό είναι και το SEO(search engine optimization), που βελτιώνει πολύ τους χρόνους απόκρισης μιας ιστοσελίδας στην αναζήτηση του χρήστη και την εμφανίζει πρώτη, πριν από τις άλλες, δίνοντάς της έτσι ένα σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.        

Περαιτέρω πληροφορίες: Προώθηση Ιστοσελίδας E-shop | AGS.GR               

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!