Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Αθήνα: Μετατίθενται οι εκλογές νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ συνεδριάζει αυτήν την ώρα (21:00) στην Αθήνα, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποφασίζουν, μεταξύ άλλων, την αναβολή της εκλογής προέδρου του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου, καθώς τότε θα είναι 40 ημέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Οι εκλογές πάντως και πάλι, προτείνεται να διεξαχθούν εντός του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φέρεται να αναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης ενώ ως βουλευτίνα, τη Φώφη Γεννηματά διαδέχεται η Τόνια Αντωνίου, ως πρώτη επιλαχούσα βουλευτής  στην περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Στις εκλογές του 2019  είχε συγκεντρώσει 5.987 σταυρούς και είχε καταταγεί πρώτη, αλλά την έδρα είχε κρατήσει η Φ. Γεννηματά ως αρχηγός κόμματος. Δεύτερος είχε καταταγεί, με 5.898 σταυρούς, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

 

Φώφη Γεννηματά: Αύριο στις 14:00 η κηδεία, επικήδειο θα εκφωνήσει και ο 17χρονος γιος της, Γιώργος

«Με σεμνότητα και με αξιοπρέπεια, όπως ήταν η ζωή της Φώφης Γεννηματά, θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ», ανέφερε στο iefimerida στενός της συνεργάτης.

Επικήδειο θα εκφωνήσουν τρεις θεσμικοί εκπρόσωποι και ένας από την οικογένεια. Στη Μητρόπολη θα εκφωνήσουν επικήδειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Ημέρα εθνικού πένθους
Τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια την 27η Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης από τον πρωθυπουργό εθνικού πένθους στη χώρα για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, αποφάσισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί αύριο στη Μητρόπολη Αθηνών (14:00) και η ταφή της θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο. Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί. Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού: «Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος».

Η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!