Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ακόμα «στο περίμενε»  τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Β & Γ Εθνικής Γυναικών

Σε τηλεδιάσκεψη των γυναικείων ποδοσφαιρικών  σωματείων Β΄& Γ Εθνικής, συμμετείχε την Δευτέρα 12 Απριλίου και ο ΑΟ Κέρκυρα 1996.

Τον κερκυραϊκό σύλλογο εκπροσώπησε η προπονήτρια της ομάδας Δώρα Αρβανιτάκη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν πάνω από 50 εκπρόσωποι σωματείων όλης της χώρας και έγινε ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σχετικά με την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Και αποφάσισαν σε περίπτωση, που εντός της τρέχουσας εβδομάδας  η επιτροπή λοιμωξιολόγων ανάψει πράσινο φως επανέναρξης των προπονήσεων, τότε να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να καταγραφεί ο αριθμός των ομάδων, που θα ήθελαν να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα και να διατυπωθεί συγκεκριμένη πρόταση προς την ΕΠΟ. Εν αναμονή των αποφάσεων, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα (12/4) πρώτη συγκέντρωση των αθλητριών του ΑΟ Κέρκυρα.

Σε ό, τι αφορά την Γ’ Εθνική, όπου αγωνίζεται ο ΑΟ Κέρκυρα 1996, υπενθυμίζουμε ότι η κλήρωση του γυναικείου πρωταθλήματος της κατηγορίας είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

 Σε αυτήν συμμετείχαν 45 ομάδες από ολόκληρη τη χώρα, χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια σε εννέα ομίλους. Η κερκυραϊκή ομάδα είχε καταταγεί στον 2ο όμιλο μαζί με Πήγασο Χιλιοδένδρου, Πανλευκάδιο –Κεραυνό Θεσπρωτικού, Αμαζόνες Θεσπρωτίας & Απειρωτάν Ανατολής, ενώ η πρεμιέρα είχε οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου 2020, ωστόσο δεν έγινε, αφού διεκόπη, λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία κάθε αγωνιστική δραστηριότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα φέτος κλείνει δέκα χρόνια ζωής.  Πρωτοπόρος στη δημιουργία γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν το 2011 ο Ολυμπιακός Μαντουκιού, με πρωτεργάτες τις αθλήτριες Αριστέα Μεταλληνού, Αγγελική Λευθεριώτη και τον παλαιό άσο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου Βίκυ Παργινό, ο οποίος ανέλαβε το κοουτσάρισμα. Την περίοδο 2012-13, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Μαντουκιού συμμετείχε στη Γ΄Εθνική, όπως και την επόμενη χρονιά. Το 2014 το τεχνικό τιμ και το ρόστερ του Μαντουκιού δημιούργησαν το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου του ΑΟ Κέρκυρα 1996 συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής μέχρι τώρα.

Το περασμένο καλοκαίρι η Ακαδημία Σφακιανάκη ανακοίνωσε την λειτουργία γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος με σκοπό την δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας, που θα συμμετείχε στη Γ΄Εθνική. Ωστόσο λόγω των ειδικών συνθηκών, που προκάλεσε η πανδημία μετά από συνεννόηση αποφασίστηκε ο ΑΟ Κέρκυρα 96 προς το παρόν να λειτουργήσει υπό την σκέπη της Ακαδημίας Σφακιανάκη και με προπονήτρια την Δώρα Αρβανιτάκη, η οποία είναι κάτοχος διπλώματος UEFA C. Μάλιστα θα είχε και διπλό ρόλο, αφού θα μετείχε και ως παίκτρια της ομάδας, όπου πέρυσι ήταν πρώτη σκόρερ.  Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα προπονήτρια στην ιστορία του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου. Τελικά ήρθε το Lock Down του Νοεμβρίου, που έχει αναστείλει μέχρι τώρα τις περισσότερες δραστηριότητες του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!