Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλλού η ενεργειακή αναβάθμιση γηπέδων ΕΠΣ…εδώ ΟΧΙ

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβαθμίζονται ενεργειακά 32 γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα, στα οποία φιλοξενούνται σωματεία των κατά τόπους ΕΠΣ. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η Κέρκυρα. Γιατί όπως ενημερώνουν από την ΕΠΣ Κέρκυρας, αφ΄ενός δεν είχαν έγκαιρη ενημέρωση, αφ΄ετέρου ισχυρίζονται ότι  τα τοπικά ποδοσφαιρικά γήπεδα (εκτός του Ενωσιακού στο Κανόνι το οποίο είναι μισθωμένο) δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η έκτακτη επιχορήγηση

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, συνολικού ποσού 806.263,57€., μέσω έκτακτης  επιχορήγησης των 19 ΕΠΣ στις οποίες ανήκουν τα εν λόγω γήπεδα και διεξάγονται τοπικά πρωταθλήματα, αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για την εξυπηρέτηση των Ηλεκτρικών Φορτίων από Αυτοπαραγωγό (Netmetering) σύστημα. Η δράση εντάσσεται στον νέο οδηγό του Υπουργείου για την «ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα» και έχει σπουδαία περιβαλλοντική σημασία, που θα αφήσει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.  Η ενεργειακή αναβάθμιση με αυτοπαραγωγή ρεύματος με Φ/Β Netmetering παρουσιάζει τα εξής πολυδιάστατα πλεονεκτήματα:

> σημαντική μείωση (μέχρι και μηδενισμό) στο κόστος ρεύματος,

> επένδυση με πολύ μικρό μέσο όρο απόσβεσης,

> περιβαλλοντικό όφελος,

Έτσι, αποτελεί συνδυαστικά και ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των ΕΠΣ από τις σημαντικές χρεώσεις τους για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών τους.

Μάλιστα, η τέλεση των έργων αναβάθμισης πραγματοποιείται εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος, καθώς υπήρξε άμεση συνεργασία του Υπουργείου με τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις, που ακολουθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα χωρίς αποκλίσεις.

Ήδη, στην Έξω Αγυιά Πάτρας και στην Ξάνθη η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών έχει ολοκληρωθεί, ενώ εκτιμάται ότι στα περισσότερα γήπεδα οι απαραίτητες εργασίες θα έχουν αποπερατωθεί μέσα στο προσεχές δίμηνο.

Οι ΕΠΣ & τα γήπεδα που επιχορηγήθηκαν

ΑΧΑΪΑΣ  με 177.444€(Ενωσιακά γήπεδα: Προσφυγικών-”Α. Κανίστρας” Πετρωτό-Έξω Αγυιάς-Κλειστό Γυμναστήριο Παναχαϊκής-Αθλ.Κέντρο Θύελλας Πατρών).

ΗΛΕΙΑΣ 17.360€ Ενωσιακό γήπεδο Σπιάντζας Πύργου

ΘΡΑΚΗΣ 33.976€ Ενωσιακό γήπεδο Κομοτηνής

ΑΡΚΑΔΙΑΣ 31248€ Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης Τρίπολης

ΛΑΚΩΝΙΑΣ 32.066,40€ Ενωσιακό γήπεδοΑγ. Ιωάννη Σπάρτης

ΠΙΕΡΙΑΣ33.976€ Ενωσιακό γήπεδο Νέας Εφέσσου

ΖΑΚΥΝΘΟΥ 17.360€ Ενωσιακό γήπεδο στο Γαϊτάνι

ΣΕΡΡΩΝ 17.360€ Ενωσιακό γήπεδο Σερρών

ΚΥΚΛΑΔΩΝ 60.884€ (Ενωσιακό γήπεδο Ερμούμολης Σύρου & Δημοτικό γήπεδο Ερμούπολης Σύρου)

ΕΥΒΟΙΑΣ 17.002,88€ Ενωσιακό γήπεδο στο Αλιβέρι

ΔΡΑΜΑΣ 29.884€  Δύο Ενωσιακά γήπεδα Δράμας

ΛΕΣΒΟΥ 30.999,15€ Ενωσιακό γήπεδο Μυτιλήνης

ΚΑΒΑΛΑΣ 29.999,94€ Ενωσιακό γήπεδο Καβάλας

ΞΑΝΘΗΣ 17.000€ Ενωσιακό γήπεδο Ξάνθης

ΓΡΕΒΕΝΩΝ 29.896,40€ Ενωσιακό γήπεδο Γρεβενών

ΗΠΕΙΡΟΥ 29.574€ Ενωσιακό γήπεδο Ιωαννίνων

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 31.892,80 Ενωσιακό γήπεδο Κορδιά Καλαμάτας

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 29.460 Ενωσιακό γήπεδο Μίκρας

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 138.880 € (Γήπεδα: Αγ. Παρασκευής Βόλου- Αλμυρού-OLIMPICO Βόλου- Ευξεινούπολης στον Αλμυρό-Σκοπέλου-Στεφανοβίκειου-Σαρακηνού & Άλλης Μεριάς Βόλου).

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!