Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αλ.Αυλωνίτης: Ανάγκη Υγειονομικών Ελέγχων στους οικισμούς Ρομά Κέρκυρας

Την ανάγκη για κατεπείγουσα διενέργεια Υγειονομικών Ελέγχων στους οικισμούς Ρομά Κέρκυρας, επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης, μετά και τα όσα δημοσιοποιήθηκαν για οικισμό της Λάρισας.

Όπως αναφέρει:

“Χθες 9/4/2020, ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης της Λάρισας. Πρόκειται για ένα μικτό οικισμό Ελλήνων Ρομά και μη Ρομά με οικιστικές συνθήκες τύπου γειτονιάς. Το ποσοστό κρουσμάτων στο σύνολο του δείγματος δηλαδή 20 κρούσματα σε σύνολο 29 δειγμάτων, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό Δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει ανάλογοι έλεγχοι και στους οικισμούς των Ελλήνων Ρομά της Κέρκυρας. Αντίθετα πληροφορήθηκα από κατοίκους του οικισμού Ρομά στο λιβάδι του Ρόπα ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα έλεγχος ούτε έγινε απολύμανση του οικισμού τους.
Από τις αρχές Μαρτίου είχαμε επισημάνει το πρόβλημα για τους οικισμούς Ρομά και ζητούσαμε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να μη γίνουν εστίες εξάπλωσης του ιού. Τα επαναλάβαμε και πριν δύο μέρες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τους Ρομά.
Είναι κατεπείγουσα λοιπόν ανάγκη να γίνουν τώρα δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά με κινητές μονάδες υγειονομικής φροντίδας που θα περιοδεύουν σε οικισμούς και καταυλισμούς, προκειμένου να ενημερώνουν, να απολυμαίνουν τους κοινόχρηστους ή και εσωτερικούς χώρους, να κάνουν διαγνωστικά τεστ και να φροντίζουν για τη θεραπεία ή νοσηλεία των κρουσμάτων”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!