Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Ελληνική Λύση: “Ακατανόητες και υπερβολικές αυξήσεις εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές Κέρκυρας – Παξών & Κέρκυρας – Ζακύνθου”

Ερώτηση  Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα «Ακατανόητες, αυθαίρετες και υπερβολικές αυξήσεις εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές Κέρκυρας – Παξών και Κέρκυρας – Ζακύνθου».

Η ερώτηση

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Κέρκυρας, παρατηρούνται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπέρμετρες και ασυλλόγιστες αυξήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Συγκεκριμένα, τα ναύλα από Κέρκυρα προς Παξούς και προς Ζάκυνθο αυξήθηκαν, κατά 20% περίπου και κατά 90%, αντίστοιχα. Έτσι, το εισιτήριο της πρώτης ακτοπλοϊκής γραμμής, από 17 ευρώ αυξάνεται σε 20 ευρώ και της δεύτερης, από 8 ευρώ σε 15 ευρώ. Επιπρόσθετα, οφείλεται να ληφθεί υπόψη ότι, η δεύτερη ακτοπλοϊκή γραμμή είναι και επιδοτούμενη, όπως μας αναφέρεται.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να παρέμβετε καταλλήλως, ώστε να ανακληθούν οι ως άνω απαράδεκτες και προκλητικές αυξήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι οποίες, συν τοις άλλοις, είναι ενδεχόμενο να συρρικνώσουν την αυξητική τουριστική τάση αυτής της περιόδου, με συνέπεια να πληγούν οι τοπικές οικονομίες των Παξών και της Ζακύνθου από την πιθανή ελάττωση των τουριστών επισκεπτών μέσω της Κέρκυρας, λόγω του ακριβού εισιτηρίου;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!