Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αλ.Αυλωνίτης : Το Άλσος της Γαρίτσας είναι κομμάτι της ζωής μας!

Επί του άλσους και της ανάπλασης αυτού αλλά και επι της πρόσφατης κινητοποίησης των κατοίκων ενάντια στην
τσιμεντοποίησής του, τοποθετείται με δήλωσή του, ο βουλευτής Κέρκυρας Α. Αυλωνίτης, ο οποίος δεν συμμετείχε, όπως εξήγησε, λόγω κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων.
 
Η δήλωση
όμως στην πορεία μου στην κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση και στην πολιτική ουδέποτε κρύφτηκα, ούτε φρόντισα να τα «έχω καλά με όλους» για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, καταθέτω δημόσια και ανοικτά τις απόψεις μου, προσδοκώντας ότι θα συμβάλλω στη δημόσια συζήτηση, και οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:
►«ΝΑΙ» στην ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας – Ανεμομύλου, με σεβασμό στο περιβάλλον, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το αστικό τοπίο. Είναι άκρως απαραίτητος ο καλλωπισμός, η καθαριότητα και η φροντίδα ενός από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου του αστικού ιστού της πόλης της Κέρκυρας.
► «ΟΧΙ» στην εκτεταμένη κοπή, την εκρίζωση και την μείωση του αριθμού των δέντρων που υπάρχουν στο Άλσος και του προσδίδουν το χαρακτήρα που απολαμβάνουμε επί δεκαετίες. Η μόνη περίπτωση για την κοπή δέντρων είναι λόγω ξηρασίας ή ασθένειας. Σε όποια άλλη περίπτωση η σύγχρονη επιστήμη έχει βρει λύσεις διατήρησης, τις οποίες αρμοδιότεροι εμού να καταθέσουν είναι γεωπόνοι και επιστήμονες συναφών γνωστικών αντικειμένων.
► «ΟΧΙ» στη φύτευση δέντρων που αποδεδειγμένα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη χλωρίδα της περιοχής του Άλσους. Ήδη η Πανεπιστημιακός κα. Ιωάννα Θεοτόκη – Πογιάγου, με επιστολή που είχε την ευγένεια να μου αποστείλει, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επεκτατικότητα των δέντρων, με τα οποία σχεδιάζει η δημοτική αρχή να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα. Σημαντικότερο όλων είναι το έκνομο αυτής της επιλογής, καθώς ήδη από τον Ιούλιο του 2019 τα δέντρα αυτά είναι απαγορευμένα για εισαγωγή και φύτευση από την Ε.Ε.
► «ΟΧΙ» στην τσιμεντοποίηση ενός ολόκληρου στρέμματος γης στο Άλσος Γαρίτσας για την κατασκευή skatepark. Μελετώντας ενδελεχώς το θέμα ανακαλύπτω ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι (όπως η ηχορύπανση, η οπτική ρύπανση από την ανέγερση τοιχίων περιμετρικά, η ελάχιστη απόσταση από οικίες και εκκλησία κ.α.) για τους οποίους θα πρέπει να αναζητηθεί καταλληλότερος χώρος για την κατασκευή της πίστας skate.
Επιπλέον:
-Οι όποιες αιτιάσεις για πιθανή απένταξη του συνόλου του έργου από τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη κατεύθυνση ούτε και η μόνη μη βάσιμη εν πολλοίς δικαιολογία για τα σχεδιαζόμενα έργα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι μικρές τροποποιήσεις ή διορθώσεις μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και διεκδίκηση.
-Η Δήμαρχος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων οφείλει να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και εν προκειμένω την απόφαση για μη κατασκευή του πάρκου skate. Όπως είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει διαρραγεί στην περίπτωση της ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας – Ανεμομύλου.
Επαναλαμβάνω ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. Ουδείς κατέχει την απόλυτη αλήθεια και ουδείς, όποιο αξίωμα κι αν κατέχει, δικαιούται να μένει πεισματικά αμετακίνητος στη δική του άποψη. Μόνο με σύνθεση απόψεων, ανταλλαγή επιχειρημάτων, εξαντλητική συζήτηση και διαβούλευση των θεσμών με τους πολίτες μπορεί ο τόπος μας να κάνει βήματα προόδου.
 
Θεωρώ ότι έχουν δίκιο οι κάτοικοι.
 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!