Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της χλωρίδας των Ιονίων Νήσων -DIGIFLORA

H υλοποίηση του έργου DIGIFLORA προχωρά

Στην εποχή που θέματα του περιβάλλοντος αποκτούν μείζονα σημασία, ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό έργο επικεντρώνεται στη χλωρίδα των Ιονίων Νησιών.

Η ομάδα έργου της Πράξης «Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της χλωρίδας των Ιονίων Νήσων – DIGIFLORA» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υλοποιείται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενημερώνει ότι οι εργασίες του έργου είναι σε εξέλιξη.

Το DIGIFLORA αφορά σε μια καινοτόμο προσπάθεια προβολής και ενημέρωσης σχετικά με την πλούσια χλωρίδα των Ιονίων Νήσων και των εθνοβοτανικών της χαρακτηριστικών μέσω της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών αιχμής. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μια ψηφιακή εφαρμογή/πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) και επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) που θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τη χλωρίδα και τους βιοτόπους των νησιών του Ιονίου πριν τα επισκεφτούν αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε αυτά.

Αυτές τις ημέρες, οι επιστήμονες της ομάδας του έργου βρίσκονται σε οικοτόπους ενδιαφέροντος των Ιονίων Νήσων και συλλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Καταβάλλεται προσπάθεια εντός των επόμενων μηνών η εφαρμογή DIGIFLORA να είναι στα χέρια των τελικών χρηστών.

Προβάλλοντας βιοτόπους υψηλής αισθητικής και οικολογικής αξίας, πέρα από τις ήδη γνωστές παραλίες και αξιοθέατα του Ιονίου, το DIGIFLORA ελπίζει να δημιουργήσει συνθήκες που θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Και βέβαια πρώτιστης σημασίας είναι, για κατοίκους και επισκέπτες, η γνώση αλλά και η σχέση αγάπης και σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!