Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανήμερα του θαύματος τ’ Αγίου Σπυρίδωνος, η συναυλία της Μάντζαρος στο Πάλκο

Το μουσικό σώμα της «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» πραγματοποιεί συναυλία την Παρασκευή 11η Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00μμ, στο Πάλκο της Ανω Πλατείας.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων για την 307η επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα για την λύση της πολιορκίας της Κερκυρας από τους Οθωμανούς την 11η Αυγούστου του 1716.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει όπερα και συγκεκριμένα τις πιο γνωστές μελωδίες από τις πιο δημοφιλείς όπερες του Verdi (Τραβιάτα, Αιντα, Ριγκολέτο, Τροβατόρε, Ναμπούκο), Ελληνικούς χορούς του Σκαλκώτα, τον περίφημο «Χορό των Σπαθιών» του Aram Khachaturian, γνωστές κινηματογραφικές μελωδίες των Ennio Morricone και James Last, το πασίγνωστο σόλο τρομπέτα «Το καρναβάλι της Βενετίας» σε μια διασκευή για 4 τρομπέτες με σολίστ τους Δημήτρη Γκόγκα μελος της Κ.Ο.Θεσσαλονίκης, Γιώργο Λασκαρίδη μελος της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης, Σπύρο Λασκαρίδη καθηγητή τρομπέτας στη  F. Gulda school of music στη Βιέννη και Αλεξ. Μαυρόπουλο μελος ορχήστρας της Ε.Λ. Σκηνής.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα παιχτεί το εμβληματικό για τη ΦΕΜ έργο «Αλλαγή Φρουράς», με σολίστ το νεαρό τρομπετίστα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» Σπύρο Ελ Τσαμπάν.

Ακόμα, η συναυλία θα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον προσφάτως αποβιώσαντα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, με επιλογή και ενοργάνωση δέκα γνωστών τραγουδιών του, από τον επ. Αρχιμουσικό μας κ. Σπύρο Μαυρόπουλο.

Η συναυλία θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με δύο αριστουργηματικά εμβατήρια, το «El Capitan» του John Philip Sousa και το «76 Trombones» του Meredith Willson.

Το μουσικό σώμα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης.

Περιμένουμε το Κερκυραϊκό κοινό να τιμήσει για άλλη μια φορά την καθιερωμένη συναυλία της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», αλλά και την Κερκυραϊκή παράδοση. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

 

*Το @kerkyrasimera είναι χορηγός επικοινωνίας της συναυλίας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!