Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων

Ανακοινωση  της επιτροπής Ισότητας& Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων, ή όπως διεθνώς ονομάζεται, του human trafficking, με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση του προσώπου που το υφίσταται, δεν είναι δυστυχώς ούτε άγνωστο ούτε πρόσφατο.

Μπορεί το δουλεμπόριο με την παραδοσιακή μορφή του 18ου και 19ου αιώνα να μην υπάρχει πλέον στην Ευρώπη, έχουν παρατηρηθεί όμως νέα φαινόμενα, τα οποία εμφανίζουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της δουλείας . Το εύρος του  φαινομένου της σύγχρονηςμορφής δουλείας εμπλέκει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Σε συνδυασμό με τη διακρατική συγκρότηση των εγκληματικών ομάδων ή οργανώσεων που εμπλέκονται στην ανάπτυξή του, καθιστούν ολοένα και δυσχερέστερη την καταγραφή και την καταπολέμησή του.

Η εμπορία ανθρώπων μπορεί να αφορά στην εκμετάλλευση της  εργασίας (καταναγκαστική ή υποχρεωτική εργασία), στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών/ σεξουαλική εκμετάλλευση (ιδίως γυναικών και παιδιών), στην παιδική πορνογραφία, την επαιτεία, στην αφαίρεση οργάνων, ιστών η/και άλλων στοιχείων του ανθρώπινου σώματος, στο εμπόριο βρεφών και παιδιών για παράνομες υιοθεσίες, στους καταναγκαστικούς γάμους και στη στρατολόγηση ανηλίκων σε ένοπλες συρράξεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Οι φωνές των θυμάτων μας δείχνουν το δρόμο» -«Victims’ Voices Lead the Way» η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπωνμας ζητά να ακούσουμε αυτές τις φωνές, ναευαισθητοποιηθούμε, να αντιδράσουμε.

Γιατί όσο διαρκεί το φαινόμενο, ακυρώνει τους αιώνες πολιτισμού για τους οποίους περηφανευόμαστε.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!