Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ανατροπή! Εγκρίθηκε η παράταση ωραρίου μουσικής από το Δημοτικό Συμβούλιο

Αποφασίστηκε  η παράταση ωραρίου μουσικης από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου με 30 υπέρ και 4 αρνητικες και 3 αποχές (ΛΑΣΥ).

Η απόφαση αφορά την παράταση του ωραρίου μουσικης έως της 00:00 καθημερινές έως Πέμπτη και έως τις 00:30 Παρασκευή, Σάββατο και αργίες.

Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων

Για την παράταξη «Κέρκυρα να ζεις» την τοποθέτηση έκανε ο δημοτικος συμβουλος Δ. Θεόδοτος ο οποίος είπε ότι θα υπερψηφίσουν την παράταση όπως αναφέρεται στην απόφαση της ποιότητας Ζωής. Όπως είπε: «Μετά την πανδημία άλλαξαν τα πάντα. Στην αρχή είχαμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με «κατάληψη πεζοδρομίων», και τους τελευταίους μήνες μια νεκρή πόλη. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα το παγωμένο αλλά με κανόνες».

Ο κ. Μπούκας για την παράταξη Σαρλή τόνισε : «Την έχουν στο τσεπάκι τους την παράταση οι καταστηματάρχες. Εγω την εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής δεν την λαμβάνω υπόψην καθως είναι άκυρη λόγω των αλλαγών των επιτροπών.
Ο κ. Βλαχος δεν χρειαζόταν δικηγόρο στην επιτροπή διαβούλευσης καθώς είχε τον κ. Μωραΐτη. Εμμένουμε στην θέση μας για εφαρμογή της αρχικής κανονιστικής απόφασης».

Ο κ. Σαρλής υποστήριξε ότι το θέμα έρχεται βεβιασμένα. Χωρίς ουσιαστική συνηγορία. Δεν υπάρχει αιτιολόγηση για την απόφαση της ποιότητας ζωής.

Ο κ. Νεράντζης είπε: το άρθρο 26 λέει ότι για το ιστορικό κέντρο ισχύει άλλη ρύθμιση για την μουσική. Και αυτό έγινε γιατί δεν τηρούμε τους νόμους.

Ο κ. Μπορμπότης από τη ΛΑΣΥ τόνισε:

Κάθε κανονιστική που θα έρχεται θα είναι έως το τέλος του 2023; Το κλίμα είναι διαφορετικό σήμερα. Εμείς προτείναμε το θέμα να αναβληθεί και να έρθει συνολικά με όλα τα προβλήματα αλλά η δημοτική αρχή αρνήθηκε.

Ο Γ. Καρύδης τόνισε ότι θα ψηφίσει την εισήγηση αλλά να τηρηθούν τα 80 ντεσιμπέλ.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Ρίγγας τόνισε ότι όποια απόφαση ληφθεί θα πρέπει να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Η πρόταση που κατέθεσε είναι 00:00 για όλες τις ημερες.

Η ανεξάρτητη συμβουλος κ. Δαγκλή ψήφισε υπέρ της παράτασης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!