Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: «Ερωτάται η διοίκηση Χονδρογιάννη – Χειρδάρη»

Με αφορμή την αποστολή στην Αθήνα του προέδρου Γ. Χονδρογιάννη και του Α΄ αντιπροέδρου κ. Ν. Χειρδάρη για να παρευρεθούν στην παρουσίαση μελέτης σχετικά με την Αναπτυξιακή πορεία των Ιονίων Νήσων με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό, η οποία παραγγέλθηκε από το Επιμελητήριο Κέρκυρας η παράταξη ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ δημοσιοποιεί την πρόσκληση που έλαβε το Επιμελητήριο αλλά και την επιστολή την οποία απέστειλε στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, εκφράζοντας απορίες όσο αφορά τον τρόπο διοίκησης και λήψης αποφάσεων στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας καθώς και τους σκοπούς που εξυπηρετούνται.

Η επιστολή

Προς τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

ΘΕΜΑ: «Μετάβαση του Προέδρου και του Α΄ αντιπροέδρου στην ΚΕΕΕ»

Αγαπητοί κύριοι,

Λόγο αδυναμίας να παραστώ στη ΔΕ που ορίσατε για τη Δευτέρα 22/6/20 στις 9.30 το πρωί (βρίσκομαι εκτός νησιού), θα ήθελα να τοποθετηθώ για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης που είναι η πρόσκληση για μετάβαση του Προέδρου και του Α΄ αντιπροέδρου στην ΚΕΕΕ στην Αθήνα.

Μετά από συζήτηση με τα μέλη και τον επικεφαλής της παράταξης μας ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, κ. Φ. Στέλλα καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα.

1) Διαβάζοντας την πρόσκληση όπου αναφέρει «…κατόπιν προηγηθείσας συνεννόησης», μας δημιουργείται η απορία ΜΕ ΠΟΙΟΝ συνεννοήθηκε η Κεντρική Ένωση και ΑΥΤΟΣ ή ΑΥΤΟΙ, πως έδρασαν και μάλιστα έστειλαν όπως αναφέρει η πρόσκληση, σχετικό αίτημα για τη δημιουργία μελέτης χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική απόφαση της ΔΕ.
2) Μεγάλη έκπληξη μας δημιουργεί το γεγονός ότι η ΚΕΕΕ περιέργως υπεισέρχεται σε εσωτερικά θέματα εκπροσώπησης του Επιμελητηρίου μας ονοματίζοντας για το ποιος θα εκπροσωπήσει το Επιμελητήριό μας, πέραν του Προέδρου.
3) Με ποια ιδιότητα θα παραστεί ο Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος δεν ασχολείται επαγγελματικά με τον τουρισμό και δεν προέρχεται από το αντίστοιχο τμήμα (τουριστικό) του Επιμελητηρίου.
4) Τέλος απορία μας προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ενώ η μελέτη παραγγέλλεται από το Επιμελητήριο Κέρκυρας έχει τίτλο «Μελέτη Μέτρησης Οικονομικών και Επιχειρηματικών Δεικτών και Εξαγωγικού Προσανατολισμού με έμφαση στον τουρισμό Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» και αφορά όχι μόνο την Κέρκυρα αλλά όλα τα Επτάνησα. Μήπως σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος κ. Χονδρογιάννης θα έπρεπε να λειτουργήσει ως πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου; (ή αυτό θα αφαιρούσε τη δυνατότητα να προσκληθεί …και ο κύριος Χειρδάρης);

Κατόπιν αυτών αποφασίσαμε να προτείνουμε να συνοδεύσει τον Πρόεδρο στην Αθήνα στην παρουσίαση της μελέτης ο κ. Αγ. Τσιριμιάγκος από την παράταξή μας, επί σειρά ετών τουριστικός πράκτορας, μέλος του Τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγο ότι προέρχεται από την αντιπολίτευση, προτείνουμε τον πρόεδρο του Τουριστικού τμήματος και μέλος της παράταξης Χονδρογιάννη, κ. Β. Καλούδη.
Με εκτίμηση

Άκης Ρίζος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!