Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Αντάμα με νέα “Αναπτυξιακή” Δήμοι Κ. Κέρκυρας-Παξών

Μετά από χρόνια και αφήνοντας πίσω τις δυσάρεστες αναμνήσεις των “αμαρτωλών” δημοτικών αναπτυξιακών επιχειρήσεων του παρελθόντος (ΑΝΕΔΚ, ΜΑΕΔΗΚ, Φαιάκων κ.α.), που είχαν αφήσει “φέσια” εκατομμυρίων δραχμών και στη συνέχεια ευρώ, ένας νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφύεται.

 

Πρόκειται για την ΚΑΠΟΔΙΑΝ ΑΕ (όπως είναι ο διακριτικός του τίτλος) ή «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΙΔΙΟΙΚΗΣΗΣ». Η νέα αναπτυξιακή, με μετοχικό κεφάλαιο 200 χιλ €, έχει μετόχους τους Δήμους κατά 80%  Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων και 20% Παξών. Ιδρύθηκε από πέρσι, ήδη έχει εγγραφεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της αμέσως μετά το Πάσχα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης του κτηρίου στο οποίο θα στεγαστεί στο Φαληράκι (εκεί που λειτουργούσαν τα αναψυκτήρια AMAZE παλαιότερα και SWAN τελευταία). Στα αξιοσημείωτα ότι πρόεδρος της “ΚΑΠΟΔΙΑΝ” ΑΕ έχει οριστεί ο ανεξαρτητοποιηθείς δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη “Κέρκυρα Να ζεις” του Γιάννη Τρεπεκλή, οικονομολόγος  Βασίλης Σπάτουλας. Επίσης στο διοικητικό της συμβούλιο συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Χαράλαμπος Βούλγαρης.

 

Οι στόχοι

Όπως αναφέρουν οι συνιδρυτές της “ΚΑΠΟΔΙΑΝ” ΑΕ: Φιλοδοξία για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων και του Δήμου Παξών είναι να αποτελέσει επιταχυντή ανάκαμψης και προωθητική δύναμη σταθερής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, κινητοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου στην ίδια κατεύθυνση με πολλαπλασιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα για την ευημερία της τοπικής οικονομίας και τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, μπροστά στις πρωτόγνωρες προκλήσεις της εποχής, επιδιώκει την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων προκειμένου να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και του Δήμου Παξών στην υλοποίηση πολιτικών υψηλής προτεραιότητας, όπως επίσης τη διαχείριση και υλοποίηση σύνθετων έργων αναπτυξιακής πνοής για το νησί.

*το θέμα δημοσιεύθηκε στο φύλλο 21ης-2-2023 της ΚΣ

Οι στόχοι αυτοί είναι:

  • Να αποτελέσει τον αναπτυξιακό βραχίονα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων και του Δήμου Παξών .
  • Να παρέχει τεχνική υποστήριξη.
  • Να προσελκύσει και να διευκολύνει αναπτυξιακές επενδύσεις.
  • Να προωθήσει και να ενισχύσει την ανταγωνιστική θέση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων και του Δήμου Παξών .
  • Να στηρίξει τη γνώση, την καινοτομία και τις νέες μορφές επιχειρηματικότητας.
  • Να συμβάλει στην παραγωγική ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσα από τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΖΑΝΝΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (αντιδήμαρχος)

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΣΟΥΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΗ Δ.Σ.

ΤΟΜΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (αντιδήμαρχος)

ΒΑΡΟΥΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (αντιδήμαρχος) 

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας)

ΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (εκπρόσωπος δήμου Παξών)

 

Η θητεία του λήγει την 31/03/2024.

 

ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΜΟΣ – ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αφορά σε δράσεις ενίσχυσης και διεύρυνσης της ψηφιακής παρουσίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων και του Δήμου Παξών και των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις με σκοπό να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσω των νέων τεχνολογιών και δικτύων.

Άλλος ένας στόχος είναι να τεθούν σε εφαρμογή οι διαδικασίες για μια «έξυπνη πόλη», για έναν πιο βιώσιμο τόπο με καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών μέσα από δράσεις , αλλά και εφαρμογές.

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Ο Άξονας Δράσης «Τουρισμός – Εξωστρέφεια» περιλαμβάνει δράσεις για την περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη της Κέρκυρας και των Παξών ως προορισμού πολλαπλών χρήσεων και δυνατοτήτων, στοχεύοντας σε μια «πολυσυνθετική ταξιδιωτική εμπειρία 365 μέρες το χρόνο».

 

ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Ο Πυλώνας Δράσης «Άνθρωπος – Ποιότητα Ζωής» περιλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, για την προσέλκυση και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας, και για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των νέων, των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο Πυλώνας Δράσης «Επιχειρηματικότητα – Επενδύσεις» αφορά στην πολύ επίπεδη στήριξη της επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας στη Κέρκυρα και τους Παξούς, στον εντοπισμό και την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών, και στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων – χρηματοδοτικών και θεσμικών – για την προσέλκυση επενδύσεων, και την

τόνωση της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Πυλώνας Δράσης «Περιβάλλον – Ποιότητα Ζωής» αφορά στην αναβάθμιση και ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση της «πράσινης» ανάπτυξης, και τη διαρκή προστασία και αειφορική διαχείριση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος της Κέρκυρας και των Παξών.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Άξονας Δράσης «Πολιτισμός – Αθλητισμός – Εκπαίδευσης» περιλαμβάνει δράσεις για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της Κέρκυρας και των Παξών και της σύγχρονης δημιουργίας, για την ενίσχυση των αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξης νέων υποδομών, για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των ανέργων.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ο Άξονας Δράσης «Τεχνικά Έργα» αφορά στην παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων και τον Δήμο Παξών (και φυσικά για όλους τους Δήμους της Κέρκυρας και όπου αλλού χρειαστεί) για την πραγματοποίηση μελετών, το σχεδιασμό, την ωρίμανση, την επιτάχυνση, την υλοποίηση και την παρακολούθηση έργων.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!