Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

“Αντίο” με αιχμές από τον απερχόμενο Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Χρ. Άνθη

“Αντίο” με αιχμηρή δήλωση από τον απερχόμενο Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Χρ. Άνθη:

“Σήμερα, 19-07-2022, μάζεψα και συσκεύασα τα προσωπικά μου αντικείμενα από τα γραφεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, προκειμένου να την παραδώσω, όπως η απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. ορίζει, στην κα Σαββίδου Δέσποινα. Αισθάνομαι ότι φτωχός ανέλαβα και πλούσιος σε συναισθήματα και αγάπη των συναδέλφων μου, παρέδωσα τη Διεύθυνση. Οφείλω να ομολογήσω ότι η παρούσα λειτουργία, αν και πάρα πολύ σημαντική, στα όσα προσωπικά προβλήματα υγείας αντιμετώπισα το τελευταίο διάστημα και στην αγάπη που εισέπραξα από εσάς, αποτελεί λεπτομέρεια.

Αν το Υπουργείο Παιδείας έκρινε ότι ένας χρόνος μεταπτυχιακού σεμιναρίου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, δεν μοριοδοτείται γιατί δεν αναφερόταν συγκεκριμένες ώρες παρακολούθησης και αν η προσωπική μου συνέντευξη έπρεπε να βαθμολογηθεί μετά την υποβολή του φακέλου μου, στον οποίο αναφερόταν η πολιτική και διοικητική μου δραστηριότητα και έπρεπε να βαθμολογηθεί με 1,85 μόρια λιγότερα των συνυποψήφιων μου, αποδέχομαι, παρά την πικρία μου, την απόφαση της πολιτείας την οποία υπηρέτησα από το 1982 έως σήμερα, συνολικά σαράντα έτη και εύχομαι να αποβεί προς το συμφέρον της Υπηρεσίας και του λαού της Κέρκυρας. Επειδή γνωρίζω απολύτως τους πρωτεργάτες της δραστηριότητας της απομάκρυνσής μου, εύχομαι να μην έχουν κάνει λάθος.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους Διευθυντές/ντριες και τις Προιστάμενες των Σχολικών Μονάδων καθώς και τους Συλλόγους Διδασκόντων με τους οποίους μαζί αγωνιστήκαμε για να σταματήσουμε το τσουνάμι της παραεκπαιδευτικής και πολλές φορές παράνομης δραστηριότητας ορισμένων αυτόκλητων και αυτοαναγορούμενων μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης ως Προϊσταμένων και Διευθυντών Εκπαιδευτικών Σχολικών Μονάδων, δίνοντας ενίοτε παράνομες και παράτυπες εντολές, μειώνοντας το κύρος και την κοινωνική υπόσταση των Εκπαιδευτικών, πράγμα που βεβαίως δεν κατόρθωσαν λόγω και της δικής σας σθεναρής αντίστασης και αντίληψης, συνεπικουρούμενη και από τη δική μου παρουσία κι έτσι μαζί μάθαμε δρόμο, τον τρόπο και τα πρόσωπα ώστε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε κάθε φορά τη λογική τους και τις πρακτικές τους. Ελπίζω ό,τι μαζί οικοδομήσαμε να το περιφρουρήσετε και να συνεχίσετε ένα βήμα παραπάνω από το κεκτημένο. Προσωπικά νιώθω υπερήφανος που κατορθώσαμε τόσα πολλά και είχα την τύχη να εισπράξω την εμπιστοσύνη σας και την αγάπη σας. Σας διαβεβαιώ ότι αυτά θα αποτελέσουν για μένα πυλώνες στη συνέχεια της ζωής μου.

Κλείνοντας, θέλω να σας μεταφέρω την ψυχοσύνθεσή μου λίγο πριν την είσοδό μου στο χειρουργείο: το πλαστικό βραχιόλι με το barcode που μου φόρεσαν δεν ανέγραφε ούτε το βιογραφικό μου, ούτε τη μοριοδότηση των αντικειμενικών μου κριτηρίων. Η ψυχή μου όμως είχε εγγράψει την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας καθώς και την αγάπη των παιδιών μου και της οικογένειας μου.

Σας ευχαριστώ για όλα, νιώθω υπερήφανος που σας έχω συναδέλφους, θα είμαι -όντα κοντό σας για ό, τι χρειαστείτε. Συνεχίστε με την ίδια θέρμη και αγάπη τον αγώνα σας”.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!