Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ο Κώστας Λέσσης για την 21η Απριλίου

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δημαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης για την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ηςΑπριλίου 1967.

Η ανακοίνωση:  

Η ιστορία διδάσκει όσους φροντίζουν να την κρατούν ζωντανή και να τη θυμούνται. Η κατάλυση της Δημοκρατικής Πολιτείας πριν από πενήντα τρία χρόνια στον τόπο μας παραμένει ένα γεγονός που σημάδεψε τησυλλογική μας συνείδηση. Η προσωρινή απώλεια προσωπικών ελευθεριών και διάφορων μορφών της κοινωνικής έκφρασης στη χώρας μας κατά τη μαύρη επταετή περίοδο που ακολούθησε, στερέωσε βαθιά μέσα στην ψυχή των Ελλήνων τη διαρκή πεποίθηση ότι η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που αρμόζει στον ελεύθερο άνθρωπο.

Η Δικτατορία της 21ης Απριλίου εγκαθίδρυσε ένα ανελεύθερο καθεστώς φόβου και διχασμού, πήγε τη χώρα μας πίσω στην εποχή του εμφυλίου, έδιωξε ανθρώπους από τα σπίτια τους για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φυλάκισε, βασάνισε και κατήργησε το ελεύθερο του Κοινοβουλίου και το ανεξάρτητο της Δικαιοσύνης. Η Ελλάδα απομονώθηκε από τη διεθνή κοινότητα και απέτυχε να προστατέψει τα εθνικά μας δίκαια στην Κύπρο και τελικά πρόδωσε τις ελπίδες του αδελφού Κυπριακού λαού.

Σε μία εποχή που καλούμαστε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες να συναινέσουμε σε περιορισμούς της προσωπικής και κοινωνικής ελευθερίας μας εν ονόματι της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της υγείας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή πως η ελπίδα της διατήρησης της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου μπορεί να συντηρηθεί μόνο μέσα από την υπεύθυνη, δημοκρατική και συνεργατική λειτουργία των θεσμών και των ανθρώπων του κάθε τόπου και του κεντρικού κράτους. Εύχομαι όλοι να συνειδητοποιούμε την ευθύνη που μας αναλογεί σε ότι αφορά την προστασία της Δημοκρατίας και των θεσμών που την υπηρετούν.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Κώστας Λέσσης

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!